Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Földközi-tengeri savanyúság

felvitel dátuma: 2018-09-04 09:45:13       mai nézettség: 3       nézettség: 888
részletes recept
Földközi-tengeri savanyúság
Hozzávalók 12 személyre:
Hozzávalók (4 db 1 l-es üveg):
1 kg padlizsán
1 kg cukkini
500 g piros kaliforniai paprika (lehet vegyesen piros, sárga, zöld is)
250 kis hagyma (gyöngyhagyma vagy ezüst hagyma)
1 db édeskömény gumó
2 ek vagdalt oregánó levél
2 ek vagdalt bazsalikom levél
8 db babérlevél
2 ek szemes bors
1 db zsályalevélke üvegenként
4 gerezd fokhagyma
 
Felöntő léhez:
500 ml víz
250 ml borecet
1 tk cukor
1 tk só
125 ml Oliva olaj
Előkészületi idő: 120 perc


Elkészítés:
A padlizsánok szárvégeit levágjuk.
Felkockázzuk a padlizsánt és sózzuk (1 ek-nyi sóval). Összekeverjük, és 30 percig hagyjuk állni.
 
Addig előkészítjük a többi hozzávalót.
 
A cukkinik szárvégeit is levágjuk, és vékony hasábokra szeljük.
Zsenge cukkinit nem kell megpucolni!
 
A paprikáknak eltávolítjuk a magját és szeleteljük.
A hagymát megpucoljuk és negyedeljük vagy nyolcadoljuk.
Az édesköményt kis kockákra vagdaljuk.
 
Minden hozzávalót külön tálba teszünk, nem keverjük össze.
 
A fűszernövényeket a zsálya kivételével apróra vágjuk, és ezt összekeverjük egy kis tálkában.
 
Elkészítjük a felöntő levet.
Ehhez összekeverjük az olaj kivételével a hozzávalókat és felforraljuk (én hidegen kevertem össze, mert úgy is megy a befőző automatába 95 fokra).
 
Mikor felforrt, levesszük a tűzről, hozzáadjuk az olajat, és ha szükséges ízesíthetjük még cukorral, sóval.
 
A padlizsánt óvatosan kinyomkodjuk vagy a kezünkkel, vagy egy tiszta konyharuha között.
 
Az üvegekbe rétegezve belerakjuk a hozzávalókat.
A sorrend mindegy, kinek hogy tetszik.
A fűszernövényeket középre tegyük.
Nem kell szorosra tömködni, csak néha kissé megütjük tenyerünkkel az üvegek alját.
Az egész borsot osszuk el az üvegeken.
 
Mikor elfogyott minden hozzávaló, ráöntjük az olajos-ecetes levet.
Lezárjuk az üvegeket és 95 fokon 45 percig dunsztoljuk.
 
Megjegyzés:
Mivel én kis üvegekbe raktam, így 3 x-os lé kellett nekem. Így lett 16 kis üveggel a savanyúságom.
 
Egy részéhez fehér balzsamecetet használtam, másik részhez pedig Rose-t.
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*