nagyon finom lehet ,kipróbálom,ráadásul nem is bonyolult az ilyen recepteket szeretem
A piskótatésztához:
5db tojás
5 evőkanál porcukor
5 púpozott evőkanál liszt
(fele rétesliszt ,fele daraliszt)
0,5dc hideg víz
kevés margarin a tepsi kikenéséhez
kevés liszt a szóráshoz
A krémhez:
1 zacskó édes tejszinpor
1 vaníliás cukor
1 habfixáló
2 evőkanál porcukor
1,5 dc hideg tej
4 jó nagy evőkanál mogyoróvaj-ez kb úgy 250 gr
A tejszínhabhoz:
1 zacskó édes tejszínpor
1 habfixáló
1,5 dc hideg tej
A díszítéshez 2 evőkanál nádcukor.
A tojásokat kettéválasztom.A sárgákat a cukorral és a vízzel mixerben kikeverem.Ráöntöm a lisztre,majd hozzákeverem a tojásokból felvert kemény habot.Margarinnal kikent kilisztezett tepsire öntöm a masszát,majd 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig készre sütöm.A kész tésztát a tepsiben hagyom.
A zacskón olvasható módon habverővel elkészítem a tejszínhabot a habfixálóval együtt.Amikor már jó kemény fokozatosan belekeverem a habverő segítségével a mogyoróvajat,a vaníliás cukrot ,majd végül a porcukrot.A kész krémet a kihűlt tésztára kenem.
Azután elkészítem a tejszínhabot a habfixálóval és óvatosan a krémre kenem.Végezetül megszórom a süteményt a nádcukorral.Jó a hűtőben tartani,mert könnyebben szeletelhető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.