Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Közepes » Fokhagymás tortilla gombás raguval töltve

felvitel dátuma: 2012-05-18 19:44:55       mai nézettség: 1       nézettség: 2546
részletes recept
Fokhagymás tortilla gombás raguval töltve
Hozzávalók 4 személyre:

 

1 cs. Tortilla (6 lap)  v. 6 db sós palacsinta

½ kg gomba

10 dkg bacon

1 nagy fej hagyma

1 zöldpaprika, 1 paradicsom

2 dl tejfel (vagy 1 dl tejfel, 1 dl főzőtejszín)

Színes paprika, Erős Pista

, bors, 1 evőkanál liszt

Olaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

 

Kevés olajon a bacont megsütjük, rászórjuk az apróra vágott hagymát. Ha megpirult, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, zsírjára sütjük.

Megszórjuk piros paprikával, kevés Erős Pistával, sóval, borssal ízesítjük. Rádobjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, és puhára főzzük.

A 2 dl tejfelből (v. fele-fele arányban tejfel, főzőtejszín) és 1 evőkanál lisztből  habarást készítünk, és a kész gombás ragut besűrítjük ( sok szaftja legyen !). Leszűrjük a szafttól, betöltjük a tortillába  a gomba, bacon keverékét (sós palacsinta is ám !), kis „csomagokat” készítünk és tűzálló tálba helyezzük őket. Meglocsoljuk a tejfeles-tejszínes szafttal, majd reszelt sajtkupacokat teszünk a tetejére. Forró sütőben pirosra sütjük (kb. 10 perc).

étvágyat !

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 melinda magdolna 2012 május 18

Jol hangzik ! en is megkeszittem!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*