Jol hangzik ! en is megkeszittem!
1 cs. Tortilla (6 lap) v. 6 db sós palacsinta
½ kg gomba
10 dkg bacon
1 nagy fej hagyma
1 zöldpaprika, 1 paradicsom
2 dl tejfel (vagy 1 dl tejfel, 1 dl főzőtejszín)
Színes paprika, Erős Pista
Só, bors, 1 evőkanál liszt
Olaj
Kevés olajon a bacont megsütjük, rászórjuk az apróra vágott hagymát. Ha megpirult, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, zsírjára sütjük.
Megszórjuk piros paprikával, kevés Erős Pistával, sóval, borssal ízesítjük. Rádobjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, és puhára főzzük.
A 2 dl tejfelből (v. fele-fele arányban tejfel, főzőtejszín) és 1 evőkanál lisztből habarást készítünk, és a kész gombás ragut besűrítjük (jó sok szaftja legyen !). Leszűrjük a szafttól, betöltjük a tortillába a gomba, bacon keverékét (sós palacsinta is jó ám !), kis „csomagokat” készítünk és tűzálló tálba helyezzük őket. Meglocsoljuk a tejfeles-tejszínes szafttal, majd reszelt sajtkupacokat teszünk a tetejére. Forró sütőben pirosra sütjük (kb. 10 perc).
Jó étvágyat !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.