Spenótos töltelék:
A langyos vízben old fel a cukrot, és keverd el benne az élesztőt.
Tedd félre addig ameddig átszitálod egy nagy tálba a lisztet, és felfut az élesztő!
A liszt közepén készíts a kezeddel egy mélyedést, és öntsd bele a felfuttatott élesztőt.
Először fakanállal, majd a kezeddel gyúrd össze, és tedd félre meleg helyre keleszteni, minimum egy órára.
Ezalatt az idő alatt a spenótot főzd össze a fokhagymával, és a fűszerekkel.
Ha a tészta megkelt öntsd ki a gyúródeszkádra, és egy kicsit gyúrd át még egyszer, és formázz belőle egy nagy cipót!
Ezután oszd el kb hat felé, és formázz belőlük gombócokat!
Ismét takard le egy konyharuhával, mert érdemes pihentetni még egy picit.
Pihentetést követően formázz belőlük kerek lepénykéket, és töltsd meg a spenóttal!
Süsd ki forró bő olajban, vagy olajmentesen előmelegített sütőben minimum 190-200 fokon!
Fokhagymás vegán tejföllel, vagy olajjal megkenve isteni!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.