Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Fokhagymás spenóttal töltött lángos

felvitel dátuma: 2021-09-03 16:28:13       mai nézettség: 1       nézettség: 475
részletes recept
Fokhagymás spenóttal töltött lángos
Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 cs szárított élesztő
  • 0,5 evőkanál só
  • 0,5 teáskanál cukor
  • 3,5 dl langyos víz

Spenótos töltelék: 

  • 30 dkg fagyasztott natúr spenót
  • 2-3 gerezd lereszelt fokhagyma
  • ízlésed szerint só, bors
Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A langyos vízben old fel a cukrot, és keverd el benne az élesztőt.

Tedd félre addig ameddig átszitálod egy nagy tálba a lisztet, és felfut az élesztő!

A liszt közepén készíts a kezeddel egy mélyedést, és öntsd bele a felfuttatott élesztőt.

Először fakanállal, majd a kezeddel gyúrd össze, és tedd félre meleg helyre keleszteni, minimum egy órára.

Ezalatt az idő alatt a spenótot főzd össze a fokhagymával, és a fűszerekkel. 

Ha a tészta megkelt öntsd ki a gyúródeszkádra, és egy kicsit gyúrd át még egyszer, és formázz belőle egy nagy cipót!

Ezután oszd el kb hat felé, és formázz belőlük gombócokat!

Ismét takard le egy konyharuhával, mert érdemes pihentetni még egy picit.

Pihentetést követően formázz belőlük kerek lepénykéket, és töltsd meg a spenóttal!

Süsd ki forró bő olajban, vagy olajmentesen előmelegített sütőben minimum 190-200 fokon!

Fokhagymás vegán tejföllel, vagy olajjal megkenve isteni!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Zsuzsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*