Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Fokhagymás sajtos csirkemell

felvitel dátuma: 2015-09-01 09:56:52       mai nézettség: 2       nézettség: 1921
részletes recept
Fokhagymás sajtos csirkemell
Hozzávalók 6 személyre:
3 csirkemell filé,
3 gerezd fokhagyma,
1 kis fej hagyma,
200 g. főzőtejszín,
2 kanál tejföl,
100 g. reszelt sajt, (trappista, esetleg ementáli)
só, 
őrölt bors,
kevés friss petrezselyem zöld,
kevés olaj.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
A megmosott, megtisztított csirkemellfiléket középen kettévágjuk, majd ismét középen bevágjuk, kettéhajtjuk, és kiklopfoljuk. Így szép szeleteket kapunk. Ezeket serpenyőben külön, vagy tepsiben egyszerre, kevés olajon megsütjük. Közben serpenyőben kevés olajba reszeljük a hagymát, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, enyhén megpirítjuk, és a tejszínnel, valamint a tejföllel együtt felfőzzük. Még kihűlés előtt belekeverjük az apróra vágott petrezselyem leveleket, sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük a reszelt sajttal is. Ha szükséges, tartsuk melegen addig, de ne forraljuk, míg a sajt fel nem olvad a mártásban. A hússzeletek tetején tálaljuk
Penne tésztát főztem ki mellé, mivel egyik legkedveltebb tésztaféle otthonunkban, valamint a közelmúltban ismét nyertem egy jókora adag tésztát receptjeimmel.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*