Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Sültek / tepsiben étel receptek » Fokhagymás pulykacomb pecsenye.

felvitel dátuma: 2015-05-04 21:16:17       mai nézettség: 3       nézettség: 1908
részletes recept
Fokhagymás pulykacomb pecsenye.
Hozzávalók 8 személyre:
1 db pulyka felső comb (kb. 1,5 kg.
10 - 12 gerezd fokhagyma,
, frissen őrölt bors,
kevés víz a hús alá.
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:
A pulykacombot vékony, rövid pengéjű késsel beszurkálom, hosszában félbe vágott fokhagymákkal megtöltögetem.
A megmaradt fokhagymagerezdek egy részét fokhagymanyomóval rápasszírozom a hús mindkét oldalára, a megmaradt egész gerezdeket a hús mellé szórom. Kb. 5 cl vizet öntök a hús alá, majd alufólia alatt sütöm porcelán sütőtálban úgy, hogy a bőrös része alul maradjon
 
Félidőben a húst megfordítom, hogy a bőr kerüljön felülre. Az alufóliát visszatéve tovább sütöm addig, míg a villa  (esetleg hústű) könnyen bele nem szalad. Ekkor leveszem a fóliát, és kis ideig hagyom, hogy szép aranybarna színt kapjon a bőre. Addig pihentetem, míg a családnak van türelme kivárni, hogy tálalásra kerüljön
A hús átható fokhagymás illata ugyanis rettentően étvágygerjesztő.
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/05/pulykacomb-pecsenye.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*