Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Fokhagymás krumplileves csirkehússal

felvitel dátuma: 2011-07-10 13:20:02       mai nézettség: 1       nézettség: 3598
részletes recept
Fokhagymás krumplileves csirkehússal
Hozzávalók 4 személyre:

 

  • csirke szárny (2 db)
  • 1 db csirke far-hát
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • 1,5 kg megtisztított , kockákra vágott krumpli
  • 1 tojás sárgája
  • 2 dl tej
  • ecet

A fűszerek Toldi fűszer termékek

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

 3 literes fazékban felteszem a vizet főni, beleteszem az ízlés szerinti mennyiségű sót és ételízesítőt. Ha forr a víz, bele teszem az előzőleg gondosan megtisztított csirke , jelen esetben tyúk, darabjait. , valamint a fokhagymát.Lassú tüzön, lefedve puhára főzöm. Ha megpuhult a hús,( kivettem most a combokat, és a melle húsát),  hozzáadom a kockára vágott krumplit és tovább főzöm. Ha a krumpli is megpuhult , hideg vízbe állítom a fazakat , és hagyom langyosra hűlni a levest.
 Közben egy csészében a tojás sárgájához apránként hozzákeverem a tejet, ezt hozzáadom a langyos leveshez. Ízlés szerint savanyítom kevés ecettel, és már tálalom is.

Szakács: marika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*