Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Fokhagymás házi sajt

felvitel dátuma: 2012-05-11 07:09:25       mai nézettség: 1       nézettség: 3784
részletes recept
Fokhagymás házi sajt
Hozzávalók 10 személyre:
6 liter házi tej (150 Ft/liter)
1 nagyobb evőkanál
oltóanyag (2 literenként 1 ml)
3-4 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:
tejet langyosra felmelegítjük, (nem kell felforralni) beletesszük a sót, a zúzott fokhagymát, s ehhez a mennyiséghez 3 ml oltóanyagot.
A tej nagyon rövid idő alatt összeáll, a sajtképződmény elválik a savótól. Ekkor -a jobb szürhetőség miatt- összekockázzuk és egy arra alkalmas zacskóba öntjük. Addig hagyjuk a textilzacskóba, amig jócskán lecsöpög, s már akkora lesz, hogy átrakhatjuk a sajtprésbe.
A sajtprést kibéleljük egy sűrű szövésű gézzel (én varrtam a formához illő géz zacskót), leszorítjuk, s legalább 2 napig hagyjuk lecsöpögni. Ha szükséges, utána szoríthatunk a présen. 
Szakács: Viki


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

9/10 zemplényiné marika 2012 október 15

Na, ez nekem való recept, már melegítem is a tejet. Igaz, csak 1 személyes adag lesz, azaz 2 literből, de tanulni ez is megfelel. Ildikó receptjében azt olvastam, hogy ő citromot csavar bele, vagyis ez az oltóanyag. Én is így fogom csinálni, mivel fogalmam sincs az oltóanyag miben létéről. Majd megírom, hogyan sikerült.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*