Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 március 31 hétfő Árpád névnapja

Főoldal » Fokhagymás fonnyasztott saláta

felvitel dátuma: 2011-06-04 21:42:31       mai nézettség: 2       nézettség: 19843
részletes recept
Fokhagymás fonnyasztott saláta
Hozzávalók 1 személyre:

1 nagy fej saláta

2-3 gerezd fokhagyma

Saláta léhez viz, cukor, só ecet izlés szerint

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

Salátát megtisztitjuk 4 felé vágjuk.

Lábasban vizet teszünk fel forrni és beletesszük a megtisztitott felszelt fokhagymát. Forrásban levő vizbe pár másodpercre beletesszük a salátát , miutát egy picit " megfonnyad" az előre elkészitett ecetes lébe tesszük. Miután az összes salátát " megfonnyasztottuk" fokhagymát kivesszük a főzőléből és a salátához tesszük. Teljes kihülés után  sültek , pörkölt vagy más étel mellé adjuk.

Szakács: garden


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Bóli Klára 2013 június 4

Én szoktam beletenni 1 db új hagymát karikázva a főző lébe,próbáljátok ki úgy még finomabb. :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*