Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Fokhagymás csirke burgonyapürével

felvitel dátuma: 2014-10-19 19:55:54       mai nézettség: 1       nézettség: 2840
részletes recept
Fokhagymás csirke burgonyapürével
Hozzávalók 6 személyre:

1 szép csirke vagy csirkemell én utóbbiból csináltam

egy kevés olíva olaj

3 -4 gerezd fokhagyma

1 tk pirospaprika

1 tk só

őrölt bors

1 kg burgonya

2-3 evőkanál vaj

1.5 dl tej

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

A Burgonyát megtísztítjuk apróra vágjuk és annyi vízben ami ellepi főni tesszük sóval.

Eközben

Feldaraboljuk a csirkét,kockára vágjuk és forró olajon megpirítjuk. Amikor már szép pirosak a húsdarabok, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk és egy kevés paprikával megszórjuk. A  fokhagyma-gerezdeket apróra vágva  hozzáadjuk  és puhára főzzük. Akkor amikor kicsit sűrűbb szaftosra főztük kész van az ételünk  Ha a burgonyánk is megfőtt leöntjük a vízet róla ,vajjal tejjel pépesre turmixoljuk és ha kell még sózzuk. Nagyon finom az illatos fokhagymás csirkével.Jó étvágyat

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csutak mária 2014 október 21

Nagyon,nagyon finom,nagyon szeretjük.Ajánlom!!!!!

0/10 magda 2014 október 29

finom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*