1kg sertés tarja,1csm fokhagymás füszerkeverék,1dl olaj,1dl tej
Köretnek:1kg burgonya,só,2dl olaj
A tarját megmosom,felszeletelem,kiklopfolom,a füszerkeveréket 1dl olajban kikeverem és a a hússzeleteket megkenem vele,egymásrarakom és a hűtőbe teszem 1-2órára.Addig elkészítem a köretet és a levest.
A húsokat kellő pihenés után zsírozott tepsire rakom pici vizet öntök alá, és előmelegített sütőben szépen 180 fokon megsütőm,közben megforgatom és meglocsolom a zsírjával.Sült burgonyával tálalom.
A burgonyát meghámozom,megmosom és keresztben félbevágom,sós vizben félkeményre főzőm,majd zsírozott tepsibe borítom,miután leszűrtem és előmelegített sütőben 200 fokon megpirítom,majd kiveszem és egy kicsit a fél krumplikat összenyomom,meglocsolom fokhagymás olajjal és visszadugom a sütőbe és még kb 20 percig piritom.Isteni krumplit kapunk,belül puha omlós,kivül szép sültek,persze ha nem szétfövő krumplival készítjük,és nem kell túlfőzni.A krumplinkat készithetjük vajasan is,füszerekkel meghintve./kakukkfű vagy bazsalikom,vagy borsikafű,petrezselyem,stb./
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.