Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Sültek / tepsiben étel receptek » Fokhagymás pácolt csirkecomb farrésszel

felvitel dátuma: 2015-08-16 07:25:30       mai nézettség: 1       nézettség: 2076
részletes recept
Fokhagymás  pácolt csirkecomb farrésszel
Hozzávalók 8 személyre:
1 kg. csirkecomb farrésszel,
, frissen őrölt bors,
1 kávéskanál barna cukor,
1 kanál angol mustár,
1 kávéskanál fokhagyma granulátum,
2 evőkanál olíva olaj.
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
A farrésszel együtt kapható csirkecomb pillanatnyilag a legolcsóbb húsáruk közé tartozik. Talán egyik legfinomabban készített változata a fokhagymás, fűszeres sült comb. A felsorolt alapfűszerek mellett más ízre nincs szükség a pácoláshoz. Tanácsos 24 órával korábban befűszerezni a húsokat, majd  5 percen keresztül mikrózni is. A mikróban a húsok pórusai enyhén kitágulnak, lehűlve visszahúzódnak, közben magukba szippantják a fűszeres pác ízét. Az angol mustár csípős, cukros, kurkumás, ecetes, esetleg sörös íze kitűnő ízkavalkádot ad a csirkecomboknak. A fokhagyma ízét pedig senkinek nem kell bemutatni.  
A mustárt elkeverjük 1 kanál olíva olajjal, a fokhagyma granulátummal, a sóval, a borssal, és a barna cukorral, majd a keverékkel bedörzsöljük a combokat. Megmikrózzuk, majd mikor kihűlt lefóliázva hűtőbe tesszük. Másnap tepsibe sorjázzuk, öntünk alájuk kevés olajatés alufólia alatt 20 percig sütjük. A végén a fóliát levesszük, és enyhe pírt adunk a combok bőrének.
Készíthetünk hozzá különféle köreteket is, de friss, vagy bármilyen hűs salátával is kitűnő.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*