Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Fokhagymakrémleves

felvitel dátuma: 2011-11-09 17:52:40       mai nézettség: 1       nézettség: 1738
részletes recept
Fokhagymakrémleves
Hozzávalók 3 személyre:

3-4 nagyobb gerezd fokhagyma

kb. 5 dkg vaj

liszt, amennyit a vaj felvesz rántásnak (kb. 2 ek.)

2 db leveskocka

őrölt fehérbors

őrölt szerecsendió

1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld

1 dl tejszín

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A fokhagymagerezdeket megtisztítom, és fokhagymanyomón átnyomom. A két leveskockát beledobom egy liternyi vízbe és felfőzöm. A vajat egy lábosban felolvasztom, de ügyelek, nehogy megégjen. Megszórom a liszttel, és világos rántást készítek belőle. Rádobom a fokhagymát, jól átkeverem, majd felöntöm egy kevés levesalappal. Habverővel simára keverem, aztán hozzáöntöm a többi alaplevet is. Megszórom az őrölt borssal és szerecsendióval, felforralom, majd takarékra veszem a lángot, és hagyom pár percig csendesen főni. Közben a tejszínt egy tálba öntöm, merek hozzá pár kanál levest, elkeverem a hőkiegyenlítés miatt, majd a fokhagymakrém leveshez öntöm és megszórom a vágott petrezselyemlevéllel.  Elzárom alatta  a gázt. Tálaláskor levesgyöngyöt, vagy pirított kenyérkockát szórok a leves tetejére.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*