3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
kb. 5 dkg vaj
liszt, amennyit a vaj felvesz rántásnak (kb. 2 ek.)
2 db leveskocka
őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
1 dl tejszín
A fokhagymagerezdeket megtisztítom, és fokhagymanyomón átnyomom. A két leveskockát beledobom egy liternyi vízbe és felfőzöm. A vajat egy lábosban felolvasztom, de ügyelek, nehogy megégjen. Megszórom a liszttel, és világos rántást készítek belőle. Rádobom a fokhagymát, jól átkeverem, majd felöntöm egy kevés levesalappal. Habverővel simára keverem, aztán hozzáöntöm a többi alaplevet is. Megszórom az őrölt borssal és szerecsendióval, felforralom, majd takarékra veszem a lángot, és hagyom pár percig csendesen főni. Közben a tejszínt egy tálba öntöm, merek hozzá pár kanál levest, elkeverem a hőkiegyenlítés miatt, majd a fokhagymakrém leveshez öntöm és megszórom a vágott petrezselyemlevéllel. Elzárom alatta a gázt. Tálaláskor levesgyöngyöt, vagy pirított kenyérkockát szórok a leves tetejére.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.