Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Fokhagyma-krémleves

felvitel dátuma: 2014-01-30 15:35:06       mai nézettség: 1       nézettség: 1267
részletes recept
Fokhagyma-krémleves
Hozzávalók 1 személyre:

3 fej fokhagyma

2+2 dkg vaj

1 l. hús-alaplé

2 dl tejszín

őrölt bors

A tálaláshoz:

pirított kenyérszeletek

fokhagyma

aprított újhagyma

reszelt trapista sajt

Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 5 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Keresztben felvágjuk a fokhagyma fejeket. Vágott felükkel lefelé beletesszük 2 dkg felolvasztott vajbalassú tüzön megpirítjuk, majd felöntjük 1 dl. vízzel.Forrásig melegítjük. Lefedjük az edényt. Így a fokhagyma átfő a forró vajas vízben.

Ha annyira kihült, hogy meg tudjuk fogni, akkor a fokhagymát kinyomjuk a száraz héjjából a másik 2 dkg vajra dobjuk, kicsit pirítjuk még, majd felöntjük az alaplével és a tejszinnel. Felfőzzük, és azután turmixoljuk.

A pirított kenyérszeleteket bekenjük jól fokhagymával, megszórjuk reszelt sajttal és rászedjük a levest. Aprított újhagymával szórjuk meg.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*