3 fej fokhagyma
2+2 dkg vaj
1 l. hús-alaplé
2 dl tejszín
őrölt bors
só
A tálaláshoz:
pirított kenyérszeletek
fokhagyma
aprított újhagyma
reszelt trapista sajt
Keresztben felvágjuk a fokhagyma fejeket. Vágott felükkel lefelé beletesszük 2 dkg felolvasztott vajba, lassú tüzön megpirítjuk, majd felöntjük 1 dl. vízzel.Forrásig melegítjük. Lefedjük az edényt. Így a fokhagyma átfő a forró vajas vízben.
Ha annyira kihült, hogy meg tudjuk fogni, akkor a fokhagymát kinyomjuk a száraz héjjából a másik 2 dkg vajra dobjuk, kicsit pirítjuk még, majd felöntjük az alaplével és a tejszinnel. Felfőzzük, és azután turmixoljuk.
A pirított kenyérszeleteket bekenjük jól fokhagymával, megszórjuk reszelt sajttal és rászedjük a levest. Aprított újhagymával szórjuk meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.