Egy tálban olvaszd meg a csokoládét és a vajat forró víz felett – de a mikrót is használhatod. Hagyd hűlni.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és egy csipetnyi sót.
A tojásokat a kristálycukorral együtt addig keverd botmixerrel, amíg a massza ki nem fehéredik. Ekkor csökkentsd a mixer sebességét, add hozzá a csokikeveréket, a vaníliát, végül a sütőporos lisztet, és keverd simára. Fedd le a tálat és hűtsd be legalább másfél órára – de akár két napra is.
Amikor előveszed, formálj a tésztából kábé 4 centi átmérőjű labdácskákat, és forgasd meg őket porcukorban. Helyezd őket sütőpapírral borított sütőlemezre, teríts rá fóliát, hogy ne ragadjon a kezedre vagy a pohár aljára.Finoman lapítsd el őket a kívánt vastagságúra. 12–15 percig süsd, ha azt szeretnéd, hogy a széle ropogós, a belseje pedig puha legyen. Pár percig pihentesd, aztán rácsra szedve hűtsd ki.
Kedved szerint dúsíthatod dióval, mogyoróval.
Ez a süti akár 5 napig is jól tartja magát – ha egyáltalán marad belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.