Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Fodros csokis

felvitel dátuma: 2012-12-22 12:52:33       mai nézettség: 1       nézettség: 782
részletes recept
Fodros csokis
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók:

  • 20 deka étcsokoládé
  • 4 evőkanál vaj
  • 20 deka liszt
  • fél evőkanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 15 deka kristálycukor
  • 6 deka porcukor
  • 1 kávéskanál vaníliaeszencia vagy -aroma
  • csipetnyi
  • A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 12 perc

Elkészítés:

Egy tálban olvaszd meg a csokoládét és a vajat forró víz felett – de a mikrót is használhatod. Hagyd hűlni.
 Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és egy csipetnyi sót.
A tojásokat a kristálycukorral együtt addig keverd botmixerrel, amíg a massza ki nem fehéredik. Ekkor csökkentsd a mixer sebességét, add hozzá a csokikeveréket, a vaníliát, végül a sütőporos lisztet, és keverd simára. Fedd le a tálat és hűtsd be legalább másfél órára – de akár két napra is.
Amikor előveszed, formálj a tésztából kábé 4 centi átmérőjű labdácskákat, és forgasd meg őket porcukorban. Helyezd őket sütőpapírral borított sütőlemezre, teríts fóliát, hogy ne ragadjon a kezedre vagy a pohár aljára.Finoman lapítsd el őket a kívánt vastagságúra. 12–15 percig süsd, ha azt szeretnéd, hogy a széle ropogós, a belseje pedig puha legyen. Pár percig pihentesd, aztán rácsra szedve hűtsd ki.

Kedved szerint dúsíthatod dióval, mogyoróval.
Ez a süti akár 5 napig is jól tartja magát – ha egyáltalán marad belőle.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*