A tésztához: 30dkg liszt, 4ek porcukor, 1ek. zsír, 1db tojás, 1dkg szalakáli, 1 császárkörte aroma, 1-2 dl tej.
A krémhez: 20dkg margarin, 25dkg porcukor, 6dl tej, 6ek liszt, 1cs.van.cukor.
(vagy 1,5cs. vanília puding 6dl tejben megfőzve, ha ez kihült, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukrot hozzá kell keverni.)
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle.
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaniliás cukorral.
Vanília pudingot a tejben megfőzzük kihűlés után a a margarinos cukorral összekeverjük.
Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
A zöld változatban a császárkörte aroma helyett keserű mandula aroma van,és a krémje csokipudinggal készült!!
De próbáljátok meg a vilmoskörte aromával is az is isteni ,az egyik ismerősöm bonbon meggy aromával csinálta!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.