2 kg vadhús, vagy marhahús (végső esetben pulyka felsőcombból is készíthető), 2-3 nagyobb vöröshagyma, só, olaj, 1-2 cs. aszalt szilva, kenyérszelet, mustár, 2 üveg barna sör (fontos!) Fűszerezése: borsikafű, kakukkfű, vagy vadfűszer keverék, de aki ezeket nem szereti, kevés majoránnával is fűszerezheti.
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, sózzuk és addig sütjük, míg levet enged. Ekkor fűszerezzük és fedő alatt majdnem puhára főzzük. Amikor a levét már elfőtte, felöntjük 2 üveg barna sörrel, beletesszük az aszalt szilvát, majd 2 szelet fehér kenyérnek körbe levágjuk a héját, megkenjük mustárral az egyik felét, rátesszük a pörkölt tetejére. Addig főzzük tovább, míg a kenyér teljesen el nem fő, így besűríti a pörköltet. Főtt burgonyával, vagy friss kenyérrel tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.