Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Vad ételek recept » Flamand pörkölt:

felvitel dátuma: 2013-11-04 16:40:20       mai nézettség: 1       nézettség: 2431
részletes recept
Flamand pörkölt:
Hozzávalók 1 személyre:

2 kg vadhús, vagy marhahús (végső esetben pulyka felsőcombból is készíthető), 2-3 nagyobb vöröshagyma, , olaj, 1-2 cs. aszalt szilva, kenyérszelet, mustár, 2 üveg barna sör (fontos!) Fűszerezése: borsikafű, kakukkfű, vagy vadfűszer keverék, de aki ezeket nem szereti, kevés majoránnával is fűszerezheti.

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, sózzuk és addig sütjük, míg levet enged. Ekkor fűszerezzük és fedő alatt majdnem puhára főzzük. Amikor a levét már elfőtte, felöntjük 2 üveg barna sörrel, beletesszük az aszalt szilvát, majd  2 szelet fehér kenyérnek körbe levágjuk a héját, megkenjük mustárral az egyik felét, rátesszük a pörkölt tetejére. Addig főzzük tovább, míg a kenyér teljesen el nem , így besűríti a pörköltet. Főtt burgonyával, vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Szakács: Lulu


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*