30 dkg sertés darált hús (lehet másfajta hús is)
10 dkg füstölt-főtt tarja vékony csíkokra vágva
1 db kisebb cukkini
2 közepes fej hagyma
3 duci gerezd fokhagyma
1 dbz kukorica konzerv (jól lecsepegtetve)
2-3 dl sűrített paradicsom
ételízesítő
őrölt bors
morzsolt oregáno
morzsolt bazsalikom
kevés olíva olaj (ez is lehet sima olaj)
A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, kevés meleg olajra dobjuk. Megszórjuk csipetnyi sóval, mert ettől gyorsabban megdinsztelődik mindkettő. Mikor már érezzük az illatukat, akkor rátesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk kevergetve. Megfűszerezzük az ételízesítővel, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Rövid pároldás után hozzáöntjük a kukoricát, a tarját és hagyjuk együtt főni pár percig. Közben felkockázzuk a cukkinit, de csak akkor tesszük a lábosba, ha a darált hús már megpuhult. Nem akarjuk a cukkinit szétfőzni, a lényeg, hogy ne legyen teljesen nyers, de a roppanósságát még megőrizze. Ha egyet forgattunk a cukkinin is, akkor kerül az ételbe a paradicsomszósz. Ha szükséges, csipetnyi cukrot is adhatunk hozzá. Összeforraljuk, és készen van. Csavart tésztával vagy makarónival tálalhatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.