Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Könnyű » "Firenze"ragu

felvitel dátuma: 2012-02-05 11:17:31       mai nézettség: 3       nézettség: 6457
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg sertés darált hús (lehet másfajta hús is)
10 dkg füstölt-főtt tarja vékony csíkokra vágva
1 db kisebb cukkini
2 közepes fej hagyma
3 duci gerezd fokhagyma
1 dbz kukorica konzerv (jól lecsepegtetve)
2-3 dl sűrített paradicsom
ételízesítő
őrölt bors
morzsolt oregáno
morzsolt bazsalikom
kevés olíva olaj (ez is lehet sima olaj)

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, kevés meleg olajra dobjuk. Megszórjuk csipetnyi sóval, mert ettől gyorsabban megdinsztelődik mindkettő. Mikor már érezzük az illatukat, akkor rátesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk kevergetve. Megfűszerezzük az ételízesítővel, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Rövid pároldás után hozzáöntjük a kukoricát, a tarját és hagyjuk együtt főni pár percig. Közben felkockázzuk a cukkinit, de csak akkor tesszük a lábosba, ha a darált hús már megpuhult. Nem akarjuk a cukkinit szétfőzni, a lényeg, hogy ne legyen teljesen nyers, de a roppanósságát még megőrizze. Ha egyet forgattunk a cukkinin is, akkor kerül az ételbe a paradicsomszósz. Ha szükséges, csipetnyi cukrot is adhatunk hozzá. Összeforraljuk, és készen van. Csavart tésztával vagy makarónival tálalhatjuk.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*