Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Finomsággal töltött kelt tészta

felvitel dátuma: 2012-12-18 12:37:19       mai nézettség: 1       nézettség: 1780
részletes recept
Finomsággal töltött kelt tészta
Hozzávalók 1 személyre:

A tésztához

-1 kg liszt

-1,5 csomag élesztő

-jó nagy csipet

-kevés cukor

-kb.8 dl tej

-2 egész tojás

Töltelék...bár szerintem ez ízlés dolga:) :)

-2 nagy pohár tejföl..aki szereti mehet bele fokhagyma,köménymag,vöröshagyma apróra vágva.....

-20 dkg sajt

-párizsi

-virsli

-kukorica

-gomba...bár most itt nem került bele:) :)

-szalonna apró csíkokra vága

és amit találunk otthon:) :) :)

Tetejére

Tojás felverve,köménymag,szezámmag,margarin

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tésztából kelt tésztát készítünk.Én nem szoktam külön megfutatni az élesztőt.Simán a liszt bele a ,cukor,tojás,elmorzsolva az élesztő,és a meglangyosított tej.Ezzel így nagyon jól összedagasztom:) :) Hmmm igen...szépne meg is szokott kelni sosincs vele problémám:)

Majd mikor ki akar dagadni a tálból:) :) ....akkor akár ketté is lehet venni,vagy egyben szép kör alakúra kinyújtani,lisztezett deszkán.

Amikor ez kész,akkor meg kenjük a tejföllel és megpakoljuk a belevalókkal :) .....majd a széleit felhajtjuk és óvatosan lazán feltekerjük.

Majd 3 szög alakúra vágjuk.(az egyik részt jobbról a másik vágás balról megy és akkor lesz szép 3 szög alakú)

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,megkenjük a felvert tojással és megszorjuk a magvakkal.Majd előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük.

Amikor kivettük óvatosan meg lehet kenni margarinnal a tetejét.

étvágyat:) :) !!!!!

Szakács: Szilvya


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*