Hú de szeretem és milyen régen csináltam ezt az egyszerű kaját.
Hozzávalók:
20 dkg zöldborsó /lehet mirelit/
2-3 szál sárgarépa
½ fej karalábé
/én ezekből készítettem, de további zöldségek is adhatók hozzá/
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
só / kb 1 kávéskanál/
cukor /aki édesen szereti, de elhagyható/
annyi tej, amilyen sűrűre szeretnénk készíteni
Elkészítés:
A megpucolt répát és karalábét felaprítom. Egy lábasba teszem az olajat, beleteszem a répát, karalábét, zöldborsót, hozzáadom a sót, cukrot, majd kb fél óra alatt puhára párolom. Amíg a zöldségek párolódnak, elkészítem a habarást, mely két evőkanál liszt és tej hozzáadásával készül.
A megpuhult zöldségekre öntöm a habarást, majd tejjel kellő sűrűségűre hígítom.
Különböző feltétekkel tálalható, én rántott párizsit készítettem hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.