Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Finomfőzelék

felvitel dátuma: 2011-10-05 18:51:13       mai nézettség: 2       nézettség: 4469
részletes recept
Finomfőzelék
Hozzávalók 3 személyre:

50 dkg vegyes zöldség (borsó, sárgarépa, karalábé)

1 ek liszt

ételízesítő

pici cukor

1/2 liter tej

pici vágott petrezselyem

csipetnyi őrölt fehérbors

Fűszerek: http://www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, és a karalábét valamint a sárgarépát megpróbáljuk azonos nagyságúra vágni. A borsó lehet ilyenkor ősszel-télen fagyasztott is. Egy lábosba beletesszük egyszerre az összes zölldséget, megszórjuk ételízesítővel és pici őrölt fehérborssal(ez el is maradhat)Kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt megpároljuk a keveréket. Ha már puha minden, akkor egy csapott ek. lisztet szórunk a tetejére, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a tejet is. Addig kavargatjuk, míg a kellő sűrűséget el nem éri. Pici cukrot szórunk rá, valamint apróra vágott petrezselyemzöldet, ha már levesszük a tűzről.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 október 6

Nemcsak a neve finom, finom az egész, szeretem!

0/10 Timcsike 2011 október 6

Bence egyik kedvenc főzeléke, az Ő kedvéért készül ma ebédre:-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*