Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Finom lángos

felvitel dátuma: 2012-01-18 20:21:28       mai nézettség: 1       nézettség: 3022
részletes recept
Finom lángos
Hozzávalók 5 személyre:
  • 60 dkg liszt (rétes liszt)
  • 3 dkg élesztő
  • 1 k. k.
  • 4 dl langyos tej
  • 1 k. k cukor
  • 1,5 dl langyos víz
  • olaj a sütéshez
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Gyorskelesztő tálat használok !

  1. A fél deci vízben elkeverem a kis kanál cukrot ,belemorzsolom az élesztőt és hagyom felhabosodni.A lisztbe elkeverem a sót hozzá adom a felfuttatott élesztőtés a tejjel alaposan összedolgozom.
  2. Letakarom ,meleg helyen 25-30 percet hagyom pihenni amíg duplajára kel.
  3. Lisztezett gyúródeszkára borítom és kis cipókat szaggatok belőle (ebből a mennyiségből 10 cipó lesz)
  4. Minden cipót átgyúrok gömbölyűre formázok ,letakarom és hagyom kelni 10-15 percet.
  5. Sütés előtt a cipót kézzel gömbölyűre nyújtom
  6. Lábasban forró olajban kisütöm.

étvágyat kívánok hozzá !

Szakács: Irénke


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*