Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Finom kalács

felvitel dátuma: 2014-02-14 20:37:22       mai nézettség: 1       nézettség: 1053
részletes recept
Finom kalács
Hozzávalók 6 személyre:

60 dkg liszt, 2 egész tojás, 3 dl langyos tej, 1 dl étolaj, pici só, 2 evőkanál cukor, 5 dkg élesztő, 25 szem édesítő tabletta ( szaharin), 2 evőkanál kakaó.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Egy kis kávés pohárba teszünk 5 szem szaharint, egy picit nagyobb pohárba 20 szem szaharint, egy porcelánbögrébe a 2 evőkanál cukrot, majd a langyos tejet elosztjuk a poharakba. A cukros bögrébe tesszük az élesztőt, letakarjuk, felfuttatjuk.
 A lisztet a tojásokkal, az élesztős tejjel és a 20 szem szaharint tartalmazó tejjel, az étolajjal és csipet sóval jól összedolgozzuk. Kétfelé vesszük és egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport az 5 szem szaharint tartalmazó tejjel.
Kisodorjuk a sárga tésztát, megszórjuk az előzőleg megmosott mazsolával, majd kisodorjuk a barna tésztát is. Ráhelyezzük a mazsolás tésztára és feltekerjük, mint a piskótatekercset.
 Egy 4 literes lábast vastagon kikenünk margarinnal, meghintjük morzsával, majd a feltekert tésztát koszorú alakban belehelyezzük, végeit összeigazítjuk.1 órát hagyjuk kelni ! Tetejét megkenjük egy tojás sárgája és egy evőkanál tej keverékével, majd előmelegített sütőben, először 160 fokon, félidőtől alacsonyabb hőfokon, kb. 45- 47 perc alatt megsütjük.

Szakács: Magdi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*