60 dkg liszt, 2 egész tojás, 3 dl langyos tej, 1 dl étolaj, pici só, 2 evőkanál cukor, 5 dkg élesztő, 25 szem édesítő tabletta ( szaharin), 2 evőkanál kakaó.
Egy kis kávés pohárba teszünk 5 szem szaharint, egy picit nagyobb pohárba 20 szem szaharint, egy porcelánbögrébe a 2 evőkanál cukrot, majd a langyos tejet elosztjuk a poharakba. A cukros bögrébe tesszük az élesztőt, letakarjuk, felfuttatjuk.
A lisztet a tojásokkal, az élesztős tejjel és a 20 szem szaharint tartalmazó tejjel, az étolajjal és csipet sóval jól összedolgozzuk. Kétfelé vesszük és egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport az 5 szem szaharint tartalmazó tejjel.
Kisodorjuk a sárga tésztát, megszórjuk az előzőleg megmosott mazsolával, majd kisodorjuk a barna tésztát is. Ráhelyezzük a mazsolás tésztára és feltekerjük, mint a piskótatekercset.
Egy 4 literes lábast vastagon kikenünk margarinnal, meghintjük morzsával, majd a feltekert tésztát koszorú alakban belehelyezzük, végeit összeigazítjuk.1 órát hagyjuk kelni ! Tetejét megkenjük egy tojás sárgája és egy evőkanál tej keverékével, majd előmelegített sütőben, először 160 fokon, félidőtől alacsonyabb hőfokon, kb. 45- 47 perc alatt megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.