Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Finom almás

felvitel dátuma: 2015-03-01 18:53:42       mai nézettség: 1       nézettség: 1010
részletes recept
Finom almás
Hozzávalók 1 személyre:

70 dkg liszt

1 sütőpor

csipetnyi

1 teáskanál szódabikarbóna

20 dkg porcukor

 

30 dkg vaj vagy ráma, vagy 24 dkg zsír

4 tojássárgája

2-3 evőkanál tejföl

2 kg alma

ízlés szerint cukor

2 teáskanál őrölt fahéj

10 dkg vaj vagy ráma

1 tojás a kenéshez

1 marék végott dió

1 evőkanál kristálycukor

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:


Finom almás.
70 dkg lisztet, 1 sütőport, csipetnyi sót, 1 teáskanál szódabikarbónát és 20 dkg porcukrot eldörzsölünk 30 dkg vajjal vagy rámával, vagy 24 dkg zsírral.
Adunk hozzá 4 tojássárgáját és annyi tejfölt hogy könnyen gyúrható tésztánk legyen.
Kétfelé vesszük, a tepsi méretére nyújtjuk és rákenjük az előzőleg elkészített almát, ami legalább két kiló volt hámozáskor.
Meghámozzuk az almát, lereszeljük, kevés cukrot és fahéjat adunk hozzá, vagyis ízlés szerinti mennyiséget, megpároljuk, adunk hozzá 10 dkg rámát vagy vajat és kihűtjük.
A tepsit kikenjük, lisztezzük.
A tepsibe tesszük az első lapot, rákenjük a kihűlt almát, befedjük a másik kinyújtott lappal, tojással megkenjük, villával megszurkáljuk és megszórjuk darabosra vágott dióval amit kristálycukorral keverünk el, egy marék dió, egy evőkanál cukor.
Légkeveréssel, 140 fokon 25 perc, 34 x 40 es tepsi

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*