70 dkg liszt
1 sütőpor
csipetnyi só
1 teáskanál szódabikarbóna
20 dkg porcukor
30 dkg vaj vagy ráma, vagy 24 dkg zsír
4 tojássárgája
2-3 evőkanál tejföl
2 kg alma
ízlés szerint cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg vaj vagy ráma
1 tojás a kenéshez
1 marék végott dió
1 evőkanál kristálycukor
Finom almás.
70 dkg lisztet, 1 sütőport, csipetnyi sót, 1 teáskanál szódabikarbónát és 20 dkg porcukrot eldörzsölünk 30 dkg vajjal vagy rámával, vagy 24 dkg zsírral.
Adunk hozzá 4 tojássárgáját és annyi tejfölt hogy könnyen gyúrható tésztánk legyen.
Kétfelé vesszük, a tepsi méretére nyújtjuk és rákenjük az előzőleg elkészített almát, ami legalább két kiló volt hámozáskor.
Meghámozzuk az almát, lereszeljük, kevés cukrot és fahéjat adunk hozzá, vagyis ízlés szerinti mennyiséget, megpároljuk, adunk hozzá 10 dkg rámát vagy vajat és kihűtjük.
A tepsit kikenjük, lisztezzük.
A tepsibe tesszük az első lapot, rákenjük a kihűlt almát, befedjük a másik kinyújtott lappal, tojással megkenjük, villával megszurkáljuk és megszórjuk darabosra vágott dióval amit kristálycukorral keverünk el, egy jó marék dió, egy evőkanál cukor.
Légkeveréssel, 140 fokon 25 perc, 34 x 40 es tepsi
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.