2 tojás, 1 vanília cukor, csipet só, 1 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héjja, kevés szódavíz, tej és simaliszt
birsalmakompót, cukor, fahéjj, szekfüszeg
csokikrém, étcsokoládé, vaj
A tojásokat a vanília cukorral, pici sóval és a kristálycukorral összekeverjük. Hozzátesszük a reszelt citrom héjját, a szódát, kevés lisztet, majd a tejet és lisztet felváltva, amíg kb. 1 liternyi közepes sürüségü massszát kapunk.
1/2 órát a hütőben hagyjuk állni, majd felforrósított palacsintasütőn kisütjük.
A palacsintákat csokikrémmel megkenjük és olvasztott csokival díszítjük.
Jó étvágyat!
a birsalmát meghámozzuk, felszeleteljük, ízlés szerint cukrozzuk, hozzáadjuk a fahéjjat és a szekfüszeget, majd kb. 5 perc allatt megfőzzük a kompótot
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.