Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Tészta receptek » Fincsi makaróni

felvitel dátuma: 2013-05-10 09:31:48       mai nézettség: 1       nézettség: 3732
részletes recept
Fincsi makaróni
Hozzávalók 4 személyre:

500 g makaróni (gyermelyit szeretem)

1 nagy fej hagyma
8-10 szelet bacon szalonna
1 szál gyulai kolbász
10-12 db koktélparadicsom
3 dl tejszín
6 dkg vaj
2 ek zsemlemorzsa
sajt

bors
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
Ha sietős az ebéd, akkor elsőként a sütőt kapcsolom be, légkeverés, 210 fok.
Forrásban lévő sós, olajos vízbe dobom a tésztát és kb 10 perc alatt félkészre főzöm. Ezalatt kockákra vágom a szalonnát és megpirítom. Amíg pirul, addig felaprítom a hagymát. Nem vesződtem sokat, nem kell minire, mindjárt kiderül miért :) Ha ropogósra pirult a bacon, kiveszem és papírra teszem. A zsírjába beleborítom a hagymát és pirítom, majd kiveszem és a koktélparadicsomokkal együtt botmixerrel pépesre turmixolom. Nem azért, mert nincs fogunk, hanem mert a fiam minden hagymadarabot kihalászna:) Amikor meggyőződtem róla, hogy már nyoma sincs, visszaöntöm a pürét a serpenyőbe és pici tejszín hozzáadásával rotyogtatom. Pár perc elteltével bele a többi tejszín, , bors, kolbászkarikák és rotyog. Ha ez a műveletsor több időt vett igénybe, mint 10 perc, akkor túlfőtt a tészta, tehát nem árt néha arra is rákukkantani :) Leszűröm a makarónit, ráöntöm a szószt, az olvasztott vajat, teszek bele egy pici reszelt sajtot és tűzálló tálba öntöm. Megszórom a morzsával, a maradék reszelt sajttal és irány a meleg sütő kb 20 percig. Aki nagyon pirultan szereti a sajtot, több idővel számoljon.
Szakács: Timcy


Film link: http://gasztrotimcy.blogspot.hu/2013/01/fincsi-makaroni.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*