4 dl tej,4 evőkanál cukor,4 dkg élesztő,4 tojás sárgája,csipet só,1 kanál zsíz(most kacsazsírt használtam),és annyi liszt hogy jó fánk tésztát kapjunk.Töltelék:20 dkg margarin,20 dkg porcukor,2 vaniliás cukor.Fél sütésnél tejben elkevert cukor(kb 2 dl tej 2 kanál cukor).
Kevés tejben megfuttatjuk az élesztőt,majd a hozzávalókból fánk sűrűségű tésztát gyúrunk.Kétszeresre kelesztjük.Mikot megkelt kinyújtom megkenem a vajban kikevert cukorral, feltekerem és 2 cm-es darabokra felvágom. Kivajazott tepsibe teszem,keleszetm még egy fél órát,majd meleg sütőbe teszem!A sütési idő felénél meglocsolom cukros tejjel és készre sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.