Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Ferdinánd kalács

felvitel dátuma: 2014-04-22 09:19:01       mai nézettség: 1       nézettség: 725
részletes recept
Ferdinánd kalács
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 db tojássárga
  • 3 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dkg
  • tej a gyúrhatósághoz

Krémhez:

  • 15 dkg margarin
  • 13 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • mazsola

Locsoláshoz:

  • 1 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval a tejjel óvatosan apránként lágyabbra gyúrjuk.  1/2 órát kelesztjük. Négyszögletesre nyújtjuk kb: 1/2 cm vastagra. Megkenjük a kikevert krémmel.Mazsolával megszórjuk.Feltekercseljük. 6 cm -es darabokra vágjuk. egy kisebb tortaformát kivajazzuk A darabokat állítva, lazán beletesszük.  1/2 órát kelesztjük. Meleg (200 fokos)sütőben kezdjük a sütést, majd mérsékeljük. Fél sülésnél meglocsoljuk a cukros tejjel

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*