Levesbetéthez:
Először a levesbetétet készítjük el: a burgonyákat megtörjük vagy lereszeljük, üsszedolgozzuk a többi hozzávalóval és egy egészen kevés vízzel, hogy megfelelő állagú legyen. Kis gombócokat formálunk belőle. A felkockázott húst hidegvízben feltesszük főni, hozzáadjuk a megtisztított és egyformára felvágott zöldséget. Olyan negyed óra múlva a kisebb darabokra szedett gombát is. Egy fűszerzacskóban a levesbe lógatjuk a fél citromot, a vöröshagymát és az egész borsot. Beletesszük a gombócokat. Amikor minden puhára főtt, a vajból és a lisztből rántást készítünk (lehet piros is), kivesszük a fűszerzacskót és behabarjuk a levest. Sóval, citromlével, tejszínnel ízesítjük és tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.
http://haspok.blog.hu
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.