Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Vad ételek recept » Fenyvesalji szarvasleves

felvitel dátuma: 2011-04-24 09:23:08       mai nézettség: 1       nézettség: 3950
részletes recept
Fenyvesalji szarvasleves
Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg szarvashús
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 nagy fehérrépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg rókagomba
  • só, szemes bors
  • 1 ek vaj
  • 1 kk petrezselyemzöld
  • 2 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 2 ek liszt

Levesbetéthez:

  • 2 db közepes főtt burgonya
  • 5 dkg liszt
  • 1 tojássárgája
  • só, bors
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Először a levesbetétet készítjük el: a burgonyákat megtörjük vagy lereszeljük, üsszedolgozzuk a többi hozzávalóval és egy egészen kevés vízzel, hogy megfelelő állagú legyen. Kis gombócokat formálunk belőle. A felkockázott húst hidegvízben feltesszük főni, hozzáadjuk a megtisztított és egyformára felvágott zöldséget. Olyan negyed óra múlva a kisebb darabokra szedett gombát is. Egy fűszerzacskóban a levesbe lógatjuk a fél citromot, a vöröshagymát és az egész borsot. Beletesszük a gombócokat. Amikor minden puhára főtt, a vajból és a lisztből rántást készítünk (lehet piros is), kivesszük a fűszerzacskót és behabarjuk a levest. Sóval, citromlével, tejszínnel ízesítjük és tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.

 

http://haspok.blog.hu

Szakács: Nárcica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*