Így szoktam Én is készíteni & ahogy írtad azért ,hogy így többféle ételbe használható nem csak lecsónak:Nagyon jól bevált recept évtizedek óta csinálom ! :)
3 kg paprika
2 kg paradicsom
1 teáskanál szalicil
A paradicsomot és a paprikát mossuk meg alaposan és vágjuk cikkekre.
Tegyük egy nagy fazékba a paradicsomcikkeket, és alacsony lángon nagyjából 10-15 percig főzzük. Ekkor adjuk hozzá a paprikát, és gyakori keverés mellett 20-25 percig pároljuk.
A befőttesüvegeket tisztítsuk meg, majd adagoljuk ki a félkész lecsót. Mindegyik üveg tetejére szórjunk egy késhegynyi szalicilt, majd az üvegekre, tekerjük rá szorosan a kupakot. Én a kosaramba pokrócot letéve terítek . Ebbe tesszük az üvegeket majd letakarjuk egy pléddel, és ott hagyjuk kihűlni, azután mehet a hűvös végleges helyükre.
Azért csinálom így mert ha nem kifejezetten lecsónak akarom majdan elkészíteni ,akkor bármilyen ételekbe rakhatok ízesítésként .Viszont lecsóként pedig csak egy kis hagymát kell majd hozzá dinsztelnem ízesítenem és kész .
Bátran ajánlom ,nagyon jól el áll az üvegekben.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.