Nagyon szép lett!!:)))
Hozzávalók a tésztához.:
25 dkg liszt,
10 dkg porcukor, 5 dkg margarin,
1 tojás, 1 tojássárgája, 1 ek. méz, 1 ek. rum, 1 kiskanál szódabikarbóna
A vaníliás krémhez: 1 liter tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg margarin,
15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 tojássárgája, 2 ek. liszt,
5 dl (Hulala)tejszín
Nyitrai Andreától kapott recept.
A tojást, a cukrot, a margarint alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a folyékony mézet,az 1 evőkanálnyi tejben elkevert szódabikarbónát és a rumot,majd a liszttel összegyúrjuk.
Fél óra pihentetés után 2 lapot sütünk,/ a sütő mérete: 40X24 cm a palackos gáz teljes erősségén 10 perc 1 lap sütése./A tálcát zsírozzuk, lisztezzük.
Amíg sül a 2. lap, az elsőt felszeleteljük akkorákra, amilyen méretűt szeretnénk./Nálam 18 darab lett/
Krém: a pudingport összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd lassan adagolva, folyamatos keverés mellett a tejet. Sűrűre főzzük.
A margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.Amikor a főtt krém kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel.
Rákenjük a lapra.
Felverjük a tejszínt, rákenjük a sárga krémre, majd ráhelyezzük a lapokat, hűtőbe tesszük.
Másnap megszórjuk porcukorral,szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.