Már régóta család kedvence, nagyon finom!!! ::))
Tésztához:
25dkg liszt,
10 dkg p.cukor,
1 egész tojás,
1 tojás sárgája,
1 k.k szódabikarbóna,
5 dkg ráma,
1 ek. méz.
A krémhez:
1l tej,
2 púpos ek. liszt,
2 csm vaníliapuding,
3 tojás sárgája,
20 dkg ráma,
15 dkg p.cukor,
2 csm vaníliáscukor,
0.5l Hulala
A tészta készítése:
A lisztet a hozzávalókkal jól eldolgozzuk, összegyúrjuk. Két részre osztjuk, tepszi hátulján megsütjük. Vigyázzunk mert gyorsan sül!
Ha megsült, az egyik lapot felszeleteljük akkorára, amekkora szeleteket, vagy kockákat szeretnénk vágni a sütiből.
Krém készítése:
A lisztet a pudinggal és kevés tejjel simára keverjük, hozzá adjuk a tojás sárgáját, és a tejben sűrűre főzzük, majd hűtjük.
Közben a rámát a p.cukorral és a van.cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A tésztára kenjük a krémet, és a krémre a kemény habbá vert Hulalát tesszük.Erre helyezzük a már felvágott tésztalapokat. Tetejét porcukorral meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.