Miből áll a "speciálliszt"?
A tésztához:
3,5 dl víz
csipetnyi só
15 dkg margarin
18 dkg speciálliszt
6 tojás
A krémhez:
1/2 l tej
2 csomag Aranykalász pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
2 ek kristálycukor
1 csomag margarin vagy vaj
20 dkg cukor
A mázhoz:
csoki
3,5 dl vizet odateszunk forralni, teszunk bele egy csipetnyi sót, ha felforr, hozzáadunk 15 dkg margarint, 18 dkg speciállisztet és megfozzuk. Levesszuk a gázról, és ha egy kicsit kihult, hozzáadunk 6 egész tojást. 2 pléhben sutjuk.
A pléheket kikenjuk margarinnal, és kioblítjuk egy pici vízzel. 20 percig sutjuk, nem szabad benézni a sutobe.
A krémhez 1/2 l tejben elkeverunk 2 csomag Aranykalász pudingport, hozzáadunk 2 csomag vaníliás cukrot és még 2 ek kristálycukrot, és ezt mind osszefozzuk. Ha kihult, hozzákeverunk 1 csomag margarint vagy vajat, 20 dkg cukorral.
Tetejét leonthetjuk csokival.
(Egy ismerostol kapta a receptet az anyukám.)
Miből áll a "speciálliszt"?
simaliszt :D
A pléheknél a tepsire gondolsz?Köszi!
Igen, itt nálunk még az idosebbek a régi nevezést használják :D
Andika, milyen a tepsi mérete?
Kb. 38X28
Istenien néz ki! Nagyon fincsi lehet! Gondolom bármilyen márkájú vaníliás pudingpor is megteszi, ugye?
Nagyon finom! Lehet helyettesíteni vaníliás pudinggal is :D
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.