Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 10 szombat Ármin, Pálma névnapja

Főoldal » Süteméy recept ( édes ) recept » Felho

felvitel dátuma: 2011-10-04 09:34:35       mai nézettség: 4       nézettség: 1683
részletes recept
Felho
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

3,5 dl víz

csipetnyi

15 dkg margarin

18 dkg speciálliszt

6 tojás

A krémhez:

1/2 l tej

2 csomag Aranykalász pudingpor

2 csomag vaníliás cukor

2 ek kristálycukor

1 csomag margarin vagy vaj

 20 dkg cukor

A mázhoz:

csoki

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

3,5 dl vizet odateszunk forralni, teszunk bele egy csipetnyi sót, ha felforr, hozzáadunk 15 dkg margarint, 18 dkg speciállisztet és megfozzuk. Levesszuk a gázról, és ha egy kicsit kihult, hozzáadunk 6 egész tojást. 2 pléhben sutjuk.

A pléheket kikenjuk margarinnal, és kioblítjuk egy pici vízzel. 20 percig sutjuk, nem szabad benézni a sutobe.

A krémhez 1/2 l tejben elkeverunk 2 csomag Aranykalász pudingport, hozzáadunk 2 csomag vaníliás cukrot és még 2 ek kristálycukrot, és ezt mind osszefozzuk. Ha kihult, hozzákeverunk 1 csomag margarint vagy vajat, 20 dkg cukorral.

Tetejét leonthetjuk csokival.

 

(Egy ismerostol kapta a receptet az anyukám.)

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 klepcsa 2011 október 4

Miből áll a "speciálliszt"?

0/10 SkAndi 2011 október 4

simaliszt :D

0/10 Bihary Livia 2011 október 7

A pléheknél a tepsire gondolsz?Köszi!

0/10 SkAndi 2011 október 7

Igen, itt nálunk még az idosebbek a régi nevezést használják :D

0/10 anna51 2011 december 11

Andika, milyen a tepsi mérete?

0/10 SkAndi 2011 december 14

Kb. 38X28

0/10 marika 2012 január 14

Istenien néz ki! Nagyon fincsi lehet! Gondolom bármilyen márkájú vaníliás pudingpor is megteszi, ugye?

0/10 SkAndi 2012 január 15

Nagyon finom! Lehet helyettesíteni vaníliás pudinggal is :D

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*