Elég volt csak a képre nézni tudtam,hogy a Te recepted!Gyönyörűek a kenyereid!!:)
• 4,7 dl víz
• 4 tk só
• 4 ek olaj
• csipet aszkorbin
• 2 ek tejföl
• 35 dkg félfehér kenyérliszt BL112
• 50 dkg sima liszt
• 2 tk búzakovász por
• 2 dkg élesztő
• 2 tk cukor
1. A felsorolás sorrendjében a sütőgépbe pakolom az összes hozzávalót és egy 20 perces programmal bedagasztatom a tésztát. Aránylag kemény tésztám lesz.
2. Letakarva kelesztem 1 órát, de 20 perc után átgyúrom és tovább kelesztem. Ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrom és megformázom, majd sütőpapírral bélelt fedeles jénaiba teszem, ahol ismét duplájára kelesztem fedő alatt.
3. Előmelegítem a sütőt 230 C° -a, a kenyeret bevagdosom, bespriccelem a jénai fedelét vízzel és beteszem a forró sütőbe 50 percig fedővel, majd fedő nélkül még 10 percig sütöm.
4. Rácson hagyom kihűlni.
Elég volt csak a képre nézni tudtam,hogy a Te recepted!Gyönyörűek a kenyereid!!:)
Köszönöm!
Ez a kenyér gyönyörű és biztos nagyon finom.Én is szoktam kenyeret sütni, de az enyém nem ilyen szép. A kérdésem: BL 112-es liszt hol kapható,vagy mivel lehet helyettesíteni. Búza kovász, hogy készül? aszkorbinsav hol kapható?úgy tudom egy ek gyenge ecet is megteszi. Köszi a választ mohranna@t-online.hu Anna
én is azt szeretném kérdezni, hogy a búza kovász por hol kapható, illetve mekkora jénai mert az sem mindegy. bironeicus@gmail.com Előre is megköszönöm a válasz. CSODÁLATOS kenyér!!!!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.