2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270g
20 dkg darált mák
20 dkg darált dió
10 dkg
3 ek narancs lekvár
3 ek fahéjas almalekvár
1 tojás
4 dl tej
A Tante Fanny friss leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.
A darált mákot összekeverem kb. 5 dkg cukorral, és kb. 2 dl tejjel és összeforraljuk.
A darált diót összekeverjük kb 5 dkg cukorral és kb. 2 dl tejjel és összeforraljuk.
Majd mindkettő tölteléket kihűtjük.
A tepsibe helyezett tésztának hosszanti felső oldalára rakjuk a dió tölteléket, alsó oldalára a mák tölteléket.
A mákos töltelékre rákanalazzuk a narancs lekvárt, a diós töltelékre a fahéjas almalekvárt.
mindkét oldalról közepéig feltekerjük a rétes lapot, és megkenjük felvert tojással.
30-35 percig légkeveréses sütő: 210 °C
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.