Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Közepes » Félalmás almás pite

felvitel dátuma: 2011-09-12 01:04:04       mai nézettség: 1       nézettség: 2612
részletes recept
Félalmás almás pite
Hozzávalók 6 személyre:

20 dkg vaj vagy margarin

17 dkg nádcukor

1 citrom reszelt héja és leve

4 tojás

20 dkg liszt

 1  tasak vaniliás pudingpor

1/2 teáskanál sütőpor

8 db alma

2 evőkanál sárgabarack lekvár

dkg  szeletelt mandula

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

 A vajat a keverőgép legmagasabb fokozatán fél perc alatt simára keverjük
Apránként hozzáadjuk a darált nádcukrot, és addig keverjük, míg egyenletes masszát nem kapunk.

Azután hozzáadjuk a citrom reszelt héját, kicsavart levét, és  egyenként a tojásokat, mindegyiket kb. fél percig keverve.

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a vaniliás pudingporral, majd evőkanalanként a keverőtálban lévő masszához adjuk.

A tésztát egy jól kikent 30x20 cm-es tepsibe simítjuk.

Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kiszúrjuk.
A fél almák domború felét késsel többször bevagdaljuk, majd egy citrom levébe forgatjuk és sűrün egymás mellé a tésztába belenyomjuk.

A szeletelt mandulával megszórjuk és az előmelegített sütőbe tesszük. Sütési idő 45-50 perc.

Nekem nem volt itthon mandulám, ezért ezt most elhagytam.

Mire megsül a tészta, a baracklekvárt 2 evőkanál vízzel felforraljuk és a sütőből kivett süteményt egy ecsettel azonnal bekenjük  a hígitott baracklekvárral. / aromatizáljuk / 

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*