20 dkg vaj vagy margarin
17 dkg nádcukor
1 citrom reszelt héja és leve
4 tojás
20 dkg liszt
1 tasak vaniliás pudingpor
1/2 teáskanál sütőpor
8 db alma
2 evőkanál sárgabarack lekvár
5 dkg szeletelt mandula
A vajat a keverőgép legmagasabb fokozatán fél perc alatt simára keverjük.
Apránként hozzáadjuk a darált nádcukrot, és addig keverjük, míg egyenletes masszát nem kapunk.
Azután hozzáadjuk a citrom reszelt héját, kicsavart levét, és egyenként a tojásokat, mindegyiket kb. fél percig keverve.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a vaniliás pudingporral, majd evőkanalanként a keverőtálban lévő masszához adjuk.
A tésztát egy jól kikent 30x20 cm-es tepsibe simítjuk.
Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kiszúrjuk.
A fél almák domború felét késsel többször bevagdaljuk, majd egy citrom levébe forgatjuk és sűrün egymás mellé a tésztába belenyomjuk.
A szeletelt mandulával megszórjuk és az előmelegített sütőbe tesszük. Sütési idő 45-50 perc.
Nekem nem volt itthon mandulám, ezért ezt most elhagytam.
Mire megsül a tészta, a baracklekvárt 2 evőkanál vízzel felforraljuk és a sütőből kivett süteményt egy ecsettel azonnal bekenjük a hígitott baracklekvárral. / aromatizáljuk /
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.