Kedves Pumukli! Te cukrász vagy? Nagyon sok finomságot hozol nekünk :-)!
A tésztához:
10 db tojás
8 ek.finom liszt
8 ek.kristály cukor
1 cs. sütőpor
6 dkg fehér csoki
6 dkg étcsoki
A krémhez:
5 dkg csokis pudingpor
25 dkg margarin
8 ek.porcukor
4 dl tej
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
0,5 dl tej
2 ek. étolaj
Előkészítés: Bekeverjük a piskótatésztát, majd kétfelé osztjuk. Az egyik felébe ét csokit, a másik felébe fehér csokit reszelünk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe felváltva fehér és barna csíkokat öntünk a tésztából két sorban. A második sort ellentétesen kezdjük. Ahová fehér csík került, a tetejére barnát öntsünk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Elkészítés: A margarint habosra keverjük négy evőkanál porcukorral. A pudingot megfőzzük a tejjel és négy evőkanál porcukorral. Hagyjuk hűlni. Ha a puding már csak langyos, apránként a margarinos krémhez keverjük. A piskótát lapjával félbe vágjuk, megkenjük a krémmel. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a tejet és az olajat. Bevonjuk vele a piskóta tetejét. Hűtőbe tesszük egy órára.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.