Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Feketeerdő torta

felvitel dátuma: 2013-07-19 19:51:42       mai nézettség: 2       nézettség: 1169
részletes recept
Feketeerdő torta
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók a piskótához (Vizes piskóta)

6 tojás

30 dkg cukor

26 dkg liszt

4 dkg kakaópor (vagy 4 dkg liszt)

1 cs. sütőpor

12 ek víz

+ 6 evőkanál olaj

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A vizes piskóta elkészítése:

A tojássárgáját a cukorral, olajjal és 8 evőkanál vízzel habosra kikavarom.

A fehérjét pici citromlével és 4 ek vízzel kemény habbá verem. A lisztet elkavarom a sütőporral, kakaóporral és ezt hozzákeverem a sárgájához. Végül a fehérjehabhoz szép óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverem a liszttel elkevert sárgája tésztát.

 Ezután sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm és előmelegített közepes hőmérsékletű sütőben kb 45 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm mikor

 

 

 

Hozzávalók a töltelékhez:

40 dkg meggy

10 evőkanál cukor

3 cs vaníliás pudingpor

0,5 l hulala tejszín

meggylekvár

Szakács: Ildikó


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*