Hozzávalók a piskótához (Vizes piskóta)
6 tojás
30 dkg cukor
26 dkg liszt
4 dkg kakaópor (vagy 4 dkg liszt)
1 cs. sütőpor
12 ek víz
+ 6 evőkanál olaj
A vizes piskóta elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral, olajjal és 8 evőkanál vízzel habosra kikavarom.
A fehérjét pici citromlével és 4 ek vízzel jó kemény habbá verem. A lisztet elkavarom a sütőporral, kakaóporral és ezt hozzákeverem a sárgájához. Végül a fehérjehabhoz szép óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverem a liszttel elkevert sárgája tésztát.
Ezután sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm és előmelegített közepes hőmérsékletű sütőben kb 45 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm mikor jó.
Hozzávalók a töltelékhez:
40 dkg meggy
10 evőkanál cukor
3 cs vaníliás pudingpor
0,5 l hulala tejszín
meggylekvár
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.