Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Feketeerdő torta

felvitel dátuma: 2012-01-22 12:26:09       mai nézettség: 1       nézettség: 2534
részletes recept
Feketeerdő torta
Hozzávalók 12 személyre:

Piskóta:
6  db tojás
16 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
3 dkg kakaópor
2 tk. sütőpor

Gyümölcsös pép:
20 dkg piros gyümölcsök (málna, meggy, cseresznye, ribizli)
15 dkg kristálycukor
1 cs eper puding
3 dl víz

2 dl Habtejszín
2 ek zselatin
1 dl víz

Díszítéshez:
10 dkg piros gyümölcsök
1 kis tasak piros torta zselé
1 dl tejszínhab
tortadara
kókuszreszelék


 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk, a cukor felével a fehérjét, másik felével a sárgáját kihabosítjuk. A sárgája habba keverjük a fehérjehabot fakanállal, majd ehhez keverjük a liszttel elkevert kakaóport és sütőport. Előmelegített 180°C-os sütőben készre sütjük.

Gyümölcs pép: Egy edénybe beletesszük a gyümölcsöket és a cukrot. Egy kisebb tálban a pudingport 1 dl vízzel csomómentesre keverjük, a maradék vizet a gyümölcsre öntjük, felfőzzük, majd a pudinggal besürüsítjük, kíhűtjük.
A zselatint egy melegíthető tálba tesszük, a vízzel elkeverjük és hagyjuk duzzadni, addig a tejszínhabot felverjük. Amikor megduzzadt a zselatin felmelegítjük és a tejszínhabhoz keverjük.

Torta töltése:
A piskótát 3 részbe vágjuk. A gyümölcs pépet és a tejszínhabot 1-1 nyomózsákba előkészítjük.  Az alsó piskóta lapra először a tejszínhabot nyomjuk körkörösen úgy hogy közte hagyjuk helyet, oda nyomjuk majd a gyümölcs pépet. ( lásd a képen)
Így teszünk a második piskóta lappal is és egymásra tesszük. A harmadik lapot a tetejére tesszük, kicsit megnyomkodjuk, majd kevés tejszínhabbal lekenjük a tetejét és az oldalát. 

Nekem állítható torta karikám van, ezt szoktam köré tenni szorosan és a hűtőbe teszem, hogy majd amikor a zselét öntöm rá ne folyjon le. De úgy is lehet, hogy miután körbekentük kb 1 órára a hűtőbe tesszük majd körbe papírozzuk, úgy hogy a tortától 2 cm-rel magasabb legyen.

Díszítés: A tetejét kirakjuk gyümölcsökkel. A zselét elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint, majd rá kanalazzuk a gyümölcsökre. Amikor megdermedt a zselé levesszük a karikát (vagy a papírt) körbekenjük tejszínhabbal és az oldalát kókuszreszelékkel panírozzuk.  Tetején körbe tejszínhab rózsákat nyomunk és tortadarával megszórjuk.
 

Szakács: Renißaßa


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 január 22

Nagyon szép lett!!:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*