Nagyon szép lett!!:))
Piskóta:
6 db tojás
16 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
3 dkg kakaópor
2 tk. sütőpor
Gyümölcsös pép:
20 dkg piros gyümölcsök (málna, meggy, cseresznye, ribizli)
15 dkg kristálycukor
1 cs eper puding
3 dl víz
2 dl Habtejszín
2 ek zselatin
1 dl víz
Díszítéshez:
10 dkg piros gyümölcsök
1 kis tasak piros torta zselé
1 dl tejszínhab
tortadara
kókuszreszelék
Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk, a cukor felével a fehérjét, másik felével a sárgáját kihabosítjuk. A sárgája habba keverjük a fehérjehabot fakanállal, majd ehhez keverjük a liszttel elkevert kakaóport és sütőport. Előmelegített 180°C-os sütőben készre sütjük.
Gyümölcs pép: Egy edénybe beletesszük a gyümölcsöket és a cukrot. Egy kisebb tálban a pudingport 1 dl vízzel csomómentesre keverjük, a maradék vizet a gyümölcsre öntjük, felfőzzük, majd a pudinggal besürüsítjük, kíhűtjük.
A zselatint egy melegíthető tálba tesszük, a vízzel elkeverjük és hagyjuk duzzadni, addig a tejszínhabot felverjük. Amikor megduzzadt a zselatin felmelegítjük és a tejszínhabhoz keverjük.
Torta töltése:
A piskótát 3 részbe vágjuk. A gyümölcs pépet és a tejszínhabot 1-1 nyomózsákba előkészítjük. Az alsó piskóta lapra először a tejszínhabot nyomjuk körkörösen úgy hogy közte hagyjuk helyet, oda nyomjuk majd a gyümölcs pépet. ( lásd a képen)
Így teszünk a második piskóta lappal is és egymásra tesszük. A harmadik lapot a tetejére tesszük, kicsit megnyomkodjuk, majd kevés tejszínhabbal lekenjük a tetejét és az oldalát.
Nekem állítható torta karikám van, ezt szoktam köré tenni szorosan és a hűtőbe teszem, hogy majd amikor a zselét öntöm rá ne folyjon le. De úgy is lehet, hogy miután körbekentük kb 1 órára a hűtőbe tesszük majd körbe papírozzuk, úgy hogy a tortától 2 cm-rel magasabb legyen.
Díszítés: A tetejét kirakjuk gyümölcsökkel. A zselét elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint, majd rá kanalazzuk a gyümölcsökre. Amikor megdermedt a zselé levesszük a karikát (vagy a papírt) körbekenjük tejszínhabbal és az oldalát kókuszreszelékkel panírozzuk. Tetején körbe tejszínhab rózsákat nyomunk és tortadarával megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.