Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Feketeerdő torta

felvitel dátuma: 2011-10-28 16:13:02       mai nézettség: 2       nézettség: 2005
részletes recept
Feketeerdő torta
Hozzávalók 12 személyre:

A piskótához:

8 db tojás

8 ek.cukor

6 ek.finom liszt

2 ek.kakaópor

1 cs. sütőpor

A töltelék:

1 ü.magozott meggy

4 dkg vaníliás pudingpor

2 ek.cukor

rumaroma

1/2l hulala tejszín

A díszítéshez:

meggyszemek

reszelt étcsoki

tejszínhab

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Előkészítés: Megsütjük a kakaós piskótát, hagyjuk kihűlni. A meggy levével, cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.

 Elkészítés: A piskótát három lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével a tejszínhabból kb. 2 cm távolságra köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal, majd rátesszük a következő lapot. A második lapnál ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon hab került, most a meggyes rész kerüljön. Rátesszük a tetejét és fél órára a hűtőbe tesszük. Kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarikát, majd az egészet bevonjuk a tejszínhabbal. A tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 október 28

De gyonyoru!!!!!!!!!!!!

0/10 kautz1009 2011 október 28

Köszi szépen!Kedves tőled!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*