Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Feketeerdő torta

felvitel dátuma: 2011-07-01 11:39:51       mai nézettség: 1       nézettség: 2067
részletes recept
Feketeerdő torta
Hozzávalók 12 személyre:

Piskóta 4 tojásból:

10 dkg cukor

17 dkg liszt + 1-2 dkg kakaópor

0,5 dl víz

4 gr sütőpor

Töltelék:

1 L Hullala tejszínhab

2-3 ek. kakaópor

1 ü. meggybefőtt

2 dkg étkezési keményítő

10 dkg cukor

1-2 ek.meggylikőrrel ízesíthetjük

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Kakaós piskótát sütünk a megszokott módon, ha kihűlt 3 egyenlő részre vágjuk.
Megfőzzük a meggytölteléket (16 szemet félre tesszük a díszítéshez), kevés meggylével elkeverjük a keményítőt, a maradék meggylevet meggyel és a cukorral felfőzzük, hozzáöntjük a keményítőt, sűrűre főzzük.
Hűlni hagyjuk.
Közben a tejszínhab 1/3-ad részét habbá verjük, kakaóporral és ha kell kevés porcukorral ízesítjük.
A többi tejszínhabot felverjük, ízesítjük ha kell(meggylikőrrel).
Piskóta lapjára rákenjük a kihűlt meggytölteléket,a tejszínhabokat külön nyomózsákba (de a nylon tasak is megfelel) rakjuk és körkörösen, felváltva a fehér és kakaós t.habot rányomjuk a töltelék tetejére.
Erre ráhelyezzük a következő piskótalapot, majd ismét a tölteléket és a habokat, majd lezárjuk a 3-dik piskótalappal.
A megmaradt fehér tejszínhabból vékonyan bekenjük, beburkoljuk, majd hűtőben pihentetjük.
1 óra után a megmaradt fehér tejszínhabbal és a meggyszemekkel díszítjük tetszés szerint.

Jó étvágyat!:-)))

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*