Piskóta 4 tojásból:
10 dkg cukor
17 dkg liszt + 1-2 dkg kakaópor
0,5 dl víz
4 gr sütőpor
Töltelék:
1 L Hullala tejszínhab
2-3 ek. kakaópor
1 ü. meggybefőtt
2 dkg étkezési keményítő
10 dkg cukor
1-2 ek.meggylikőrrel ízesíthetjük
Kakaós piskótát sütünk a megszokott módon, ha kihűlt 3 egyenlő részre vágjuk.
Megfőzzük a meggytölteléket (16 szemet félre tesszük a díszítéshez), kevés meggylével elkeverjük a keményítőt, a maradék meggylevet meggyel és a cukorral felfőzzük, hozzáöntjük a keményítőt, sűrűre főzzük.
Hűlni hagyjuk.
Közben a tejszínhab 1/3-ad részét habbá verjük, kakaóporral és ha kell kevés porcukorral ízesítjük.
A többi tejszínhabot felverjük, ízesítjük ha kell(meggylikőrrel).
Piskóta lapjára rákenjük a kihűlt meggytölteléket,a tejszínhabokat külön nyomózsákba (de a nylon tasak is megfelel) rakjuk és körkörösen, felváltva a fehér és kakaós t.habot rányomjuk a töltelék tetejére.
Erre ráhelyezzük a következő piskótalapot, majd ismét a tölteléket és a habokat, majd lezárjuk a 3-dik piskótalappal.
A megmaradt fehér tejszínhabból vékonyan bekenjük, beburkoljuk, majd hűtőben pihentetjük.
1 óra után a megmaradt fehér tejszínhabbal és a meggyszemekkel díszítjük tetszés szerint.
Jó étvágyat!:-)))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.