Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 4 vasárnap Mónika, Flórián névnapja

Főoldal » Könnyű » Feketeerdő torta

felvitel dátuma: 2011-06-27 14:06:20       mai nézettség: 1       nézettség: 1558
részletes recept
Feketeerdő torta
Hozzávalók 10 személyre:

A piskótához:

6 tojás, 25 dkg cukor, 1 sütőpor, 2 dkg kakaópor, 11 dkg liszt

A krémhez:

1 HULALA tejszín (5dl), 1 meggybefőtt, 1 vaníliapuding, fahéjas cukor

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A 6 tojás sárgáját felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a kakaót. Felverjük a tojásfehérjét, majd hozzákeverjük.

A meggybefőtt levében felfőzzük a pudingpor, felverjük a tejszínt, majd 1/3-át félretesszük díszíteni. Atöbbihez hozzákeverjük a pudingot és a meggyet is beletesszük ( pár szemet hagyjunk a tetejére). Ezzel töltjük meg a lapokat. Ha egy lapot megkentünk akkor megszórjuk fahéjas cukorral, ráteszünk még egy lapot, megkenjük és azt is megszórjuk a fahéjas cukorral. Rátesszük a harmadik lapot azt pedig a sima tejszínnel kenjük meg és az oldalát is. Én az oldalát csokiforgáccsal vonom be. A tetejére habrózsákat nyomunk és meggyet teszünk rá.

Szakács: Eszti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Dudás Lászlóné 2011 június 27

a legkedvencebb tortám ,a hét végén meg is sütöm ujra,fagylaltban is ez a kedvencem

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*