a legkedvencebb tortám ,a hét végén meg is sütöm ujra,fagylaltban is ez a kedvencem
A piskótához:
6 tojás, 25 dkg cukor, 1 sütőpor, 2 dkg kakaópor, 11 dkg liszt
A krémhez:
1 HULALA tejszín (5dl), 1 meggybefőtt, 1 vaníliapuding, fahéjas cukor
A 6 tojás sárgáját felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a kakaót. Felverjük a tojásfehérjét, majd hozzákeverjük.
A meggybefőtt levében felfőzzük a pudingpor, felverjük a tejszínt, majd 1/3-át félretesszük díszíteni. Atöbbihez hozzákeverjük a pudingot és a meggyet is beletesszük ( pár szemet hagyjunk a tetejére). Ezzel töltjük meg a lapokat. Ha egy lapot megkentünk akkor megszórjuk fahéjas cukorral, ráteszünk még egy lapot, megkenjük és azt is megszórjuk a fahéjas cukorral. Rátesszük a harmadik lapot azt pedig a sima tejszínnel kenjük meg és az oldalát is. Én az oldalát csokiforgáccsal vonom be. A tetejére habrózsákat nyomunk és meggyet teszünk rá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.