Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Feketeerdő szelet

felvitel dátuma: 2011-04-29 18:41:24       mai nézettség: 1       nézettség: 3321
részletes recept
Feketeerdő szelet
Hozzávalók 12 személyre:

4 db tojás, 4 púpos evőkanál porcukor, 2 evőkanál liszt, 1 csomag csokoládé puding, 1/3 sütőpor, 1 üveg meggybefőtt, 2 csomag vaníliapuding, kb. 0,5 liter tej, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliáscukor, fahéj, 2 dl tejszínhab

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom, a tojássárgákat a porcukorral jó alaposan elkeverem. Majd hozzáadom a lisztet, a csokipudingot és a sütőport. Teljesen simára keverem. Külön keményre felverem a tojások fehérjét, 1/3-át hozzákeverem a csokis masszához, ezzel jól fellazítom. Ezután hozzáteszem még a maradék habot, és már csak óvatos mozdulatokkal összeforgatom, hogy a hab ne törjön meg. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöm, 25x35-ös tepsiben. A meggybefőttet lecsöpögtetem. A levét kiegészítem tejjel, hogy összesen 6 dl legyen. A 2 csomag vaníliapudingot a kristálycukrot és a vaníliáscukrot összefőzöm ebben a meggyes tejben. Mikor kész a puding, még melegen hozzáadok fél kávéskanálnyi fahéjat és a meggybefőttet apróra vágva. Ha elkészült a tészta, kihűlt és a meggyes puding is hideg már, akkor rákenem a tészta tetejére, efölé pedig a kemény habbá vert tejszínhabot. Csokireszelékkel, tortadarával, kakaóval lehet díszíteni.

Szakács: minimancs


Film link: http://minimancs.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1138498

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Liza 2011 április 29

Nagyon finom lehet, ezt elfogom készíteni!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*