Nagyon finom lehet, ezt elfogom készíteni!
4 db tojás, 4 púpos evőkanál porcukor, 2 evőkanál liszt, 1 csomag csokoládé puding, 1/3 sütőpor, 1 üveg meggybefőtt, 2 csomag vaníliapuding, kb. 0,5 liter tej, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliáscukor, fahéj, 2 dl tejszínhab
A tojásokat szétválasztom, a tojássárgákat a porcukorral jó alaposan elkeverem. Majd hozzáadom a lisztet, a csokipudingot és a sütőport. Teljesen simára keverem. Külön keményre felverem a tojások fehérjét, 1/3-át hozzákeverem a csokis masszához, ezzel jól fellazítom. Ezután hozzáteszem még a maradék habot, és már csak óvatos mozdulatokkal összeforgatom, hogy a hab ne törjön meg. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöm, 25x35-ös tepsiben. A meggybefőttet lecsöpögtetem. A levét kiegészítem tejjel, hogy összesen 6 dl legyen. A 2 csomag vaníliapudingot a kristálycukrot és a vaníliáscukrot összefőzöm ebben a meggyes tejben. Mikor kész a puding, még melegen hozzáadok fél kávéskanálnyi fahéjat és a meggybefőttet apróra vágva. Ha elkészült a tészta, kihűlt és a meggyes puding is hideg már, akkor rákenem a tészta tetejére, efölé pedig a kemény habbá vert tejszínhabot. Csokireszelékkel, tortadarával, kakaóval lehet díszíteni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.