A piskótához
5 db tojás
5 ek cukor
3,5 evőkanál finomliszt
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só
A krémhez
250g mascarpone
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
4ek cukor
3 dl habtejszín
A csokiöntethez
1 cs főzős csokiöntet por
3.5 dl tej
2 ek rum
2 ek cukor
Továbbá:rumba áztatott magozott meggy, csokiforgács
A piskótát szokásos módon megsütjük.Ha kihűlt kb 2x2cm-es kockákra vágjuk.
A csokiöntetet a zacskón található útmutatás szerint elkészítjük,majd ha kihűlt teszünk bele 2 ek rumot(ízlés szerint)
1-2 dl hideg tejben elkeverjük a vaníliás pudingport és a cukrot, a többi tejet pedig felhevítjük. Forráspontnál hozzáöntjük a keveréket, és folytonos keverés mellett készre főzzük. Ha egy kicsit kihűlt belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínt.
Jöhet a rétegezés:Krém-Piskóta kocka-rumba áztatott meggy-csokiöntet.......így rétegezzük tovább!
Legfelülre krém kerüljön.Díszíthetjük meggyszemekkel és csokiforgáccsal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.