Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Feketeerdő

felvitel dátuma: 2015-03-01 17:17:25       mai nézettség: 1       nézettség: 827
részletes recept
Feketeerdő
Hozzávalók 4 személyre:

A piskótához

5 db tojás
5 ek cukor
3,5 evőkanál finomliszt
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 csomag sütőpor
1 csipet

A krémhez

250g mascarpone
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
4ek cukor
3 dl habtejszín

A csokiöntethez

1 cs főzős csokiöntet por
3.5 dl tej
2 ek rum
2 ek cukor

Továbbá:rumba áztatott magozott meggy, csokiforgács

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A piskótát szokásos módon megsütjük.Ha kihűlt kb 2x2cm-es kockákra vágjuk.
A csokiöntetet a zacskón található útmutatás szerint elkészítjük,majd ha kihűlt teszünk bele 2 ek rumot(ízlés szerint)
1-2 dl hideg tejben elkeverjük a vaníliás pudingport és a cukrot, a többi tejet pedig felhevítjük. Forráspontnál hozzáöntjük a keveréket, és folytonos keverés mellett készre főzzük. Ha egy kicsit kihűlt belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínt.
Jöhet a rétegezés:Krém-Piskóta kocka-rumba áztatott meggy-csokiöntet.......így rétegezzük tovább!
Legfelülre krém kerüljön.Díszíthetjük meggyszemekkel és csokiforgáccsal.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*