Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Közepes » Fekete rózsa

felvitel dátuma: 2011-12-29 20:11:35       mai nézettség: 1       nézettség: 5288
részletes recept
Fekete rózsa
Hozzávalók 4 személyre:

TÉSZTA:
60 dkg liszt
10 dkg ráma
30 dkg porcukor
1 tojás
1 cs. sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
pici
2 dl tej

mákos töltelék:
20 dkg darált mák
25 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 sütőpor
10 dkg olvasztot ráma
2 dl langyos tej
2-3 vaníliás cukor
citromhéj


KRÉM:
1 l tej
3 vanília puding
1 ráma
25 dkg porcukor
vanília aroma ízlés szerint

csokimáz a tetejére

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

TÉSZTA:
60 dkg liszt, 10 dkg ráma, 30 dkg porcukor, 1 tojás, 1 cs. sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, pici , 2 dl tejjel összegyúrni, majd 6 felé osztani.
Két lapot sütőlapon akkorára sütünk mint amiben majd a rudakat sütjük.

Kinyujtuk a többi tésztát is, és megkenjük a szintén 4 részre osztott mákos töltelékkel, ami a következő:.
20 dkg darált mák, 25 dkg porcukor, 20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 sütőport, 10 dkg olvasztot ráma, 2 dl langyos tej,2-3 vaníliás cukor, citromhéj.
Ezeket jól összedolgozva rákenjük a lapokra, és feltekerjük mint a bejglit, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 4 rudat, előmelegített sütőben közepes tűzön 25-30 percig sütjük, amíg kezd barnulni.
Összefognak nőni, de nem kell szétszedni őket.
A rudakhoz legalább 25 cm szélesre kell nyújtani a tésztát hogy minél több legyen rajta a tekerés.

KRÉM:.
1 l tejből és 3 vanília pudingból sűrű pépet főzünk, 1 rámát 25 dkg porcukorral kikeverünk, ha a puding kihűlt összekeverjük, adunk hozzá vanília aromát.

1. Egy lapot leteszünk ..
2. A krém felét rákenjük..
3. A KIHŰLT EGYBE NŐTT RUDAKAT RÁTESSZÜK
4. A krém másik felét rákenjük a rudakra..
5. A másik lapot rárakjuk a krémre..
Kicsit lenyomatjuk, teszünk sütőlapot és valami nehezéket, majd csokival bevonjuk a tetejét.

Ezt a sütit 28x40 es tepsiben sütöm.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Magdi 2011 december 29

Ez egy nagyon nagy adag süti, nagyon finom és nem nehéz elkészíteni!

10/10 Márta 2012 január 10

Ez valami fantasztikus ez suti,elkészítem,de a cukrot fogom kicsit korigálni,mem baj?Soknak tunik.De nagyon jól néz ki még ilyet nemláttam..

0/10 Magdimama 2012 január 11

Szerintem nem édes, de nyugodtan vegyél el a cukorból, én is szoktam általában.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*