Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 10 szombat Ármin, Pálma névnapja

Főoldal » Sütemény ételek receptek » Fekete Erdő torta

felvitel dátuma: 2013-06-24 19:23:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1088
részletes recept
Fekete Erdő torta
Hozzávalók 1 személyre:

Fekete Erdő torta

Piskóta:

6 tojás

6 kanál forró víz

20 dkg porcukor

2-3 kanál kakaó por

1 sütőpor

20 dkg liszt


Krém:
2 üveg magozott meggy
1 cs vanilia puding
porcukor
rum,vagy aroma
vanilia cukor
3 dl növényi tejszín Hulala-Habmester-cukrászhab
1 tábla csokoládé 70%


 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A tojások sárgáját a vizzel és a cukorral habosra keverni.

A fehérjét kemény habbá verni.

A lisztet a sütőporral és a kakaóvalbeleforgatni a tojjássárgájához,majd a végén a tojás habot is óvatosan hogy ne törjön össze.Vajazott lisztezett formába kisütni.175 fokon kb.35 perc

 

meggyet leszűrni,és a levébe belefőzni a pudingport és a cukrot.
tejszínből kemény habot verni.A piskótát 3 részre vágni,és meglocsolni a rummal,vagy az aromával.
Ha a pudingos krém kihűlt,belekeverjük a meggyet,amivel megtölthetjük a lapokat.A felvert tejszínnel ízlés szerint díszíthetjük.
csokiból forgácsokat készítünk,ami szintén a díszítéshez kell.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*