Fekete Erdő torta
Piskóta:
6 tojás
6 kanál forró víz
20 dkg porcukor
2-3 kanál kakaó por
1 sütőpor
20 dkg liszt
Krém:
2 üveg magozott meggy
1 cs vanilia puding
porcukor
rum,vagy aroma
vanilia cukor
3 dl növényi tejszín Hulala-Habmester-cukrászhab
1 tábla csokoládé 70%
A tojások sárgáját a vizzel és a cukorral habosra keverni.
A fehérjét kemény habbá verni.
A lisztet a sütőporral és a kakaóvalbeleforgatni a tojjássárgájához,majd a végén a tojás habot is óvatosan hogy ne törjön össze.Vajazott lisztezett formába kisütni.175 fokon kb.35 perc
A meggyet leszűrni,és a levébe belefőzni a pudingport és a cukrot.
A tejszínből kemény habot verni.A piskótát 3 részre vágni,és meglocsolni a rummal,vagy az aromával.
Ha a pudingos krém kihűlt,belekeverjük a meggyet,amivel megtölthetjük a lapokat.A felvert tejszínnel ízlés szerint díszíthetjük.
A csokiból forgácsokat készítünk,ami szintén a díszítéshez kell.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.