Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Közepes » Fekete erdő torta

felvitel dátuma: 2018-12-08 20:49:17       mai nézettség: 1       nézettség: 1079
részletes recept
Fekete erdő torta
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók piskóta:
8 db l-es tojás
7 ek. liszt
2 ek. kakaópor
csipet só
3 ek. kristálycukor
3 ek. eritrit édesítő
1/2 cs. sütőpor

Hozzávalók meggytöltelék:
35 dkg. mélyhűtött meggy, vagy 1 ü. befőtt
15 dkg eritrit édesítő
1 cs. vaníliapuding

Hozzávalók csokoládé tejszínes krém:
1 l. habtejszín
1 cs. habfixáló
1 ek. kakaópor
1 cs. vaníliacukor
10 dkg. cukor
15 dkg. eritrit édesítő

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 50 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
A tortaformát vajjal kenjük ki, a sütőt melegítsük fel 180 fokra.
A tojásokat kettéválasztjuk, a lisztet a sütőport, a kakaóport, kimérjük, átszitáljuk.
A tojások fehérjéhez adjuk a csipet sót, majd kemény habbá verjük, közben hozzáadagoljuk a cukrot és az édesítőt.
A tojások sárgáját több részben hozzáadjuk, ezzel is tovább verjük, végül fakanállal beleforgatjuk a liszt- kakaópor- sütőpor keveréket, és az előmelegített sütőben megsütjük, kb. 40 perc alatt. 
Fogvájóval ellenőrizzük.

Elkészítés meggy:
A kiolvasztott meggyből kiveszünk egy pár szemet a díszítésre, a többit leszűrjük, a levébe keverjük a pudingport, a meggyet feltesszük 2-2 ek. cukorral , eritrittel főni, majd, ha 1-2 percig főtt, hozzáöntjük a pudingot, felfőzzük és félretesszük hűlni.
Elkészítés tejszín töltelék, díszítés:
A tejszínhabot a cukorral és eritrittel kemény habbá verjük, majd elosztjuk úgy, hogy kb. 3-3-4 dl. legyen.
Az egyik 3 decibe belekeverjük a kakaóport, a másikba a vaníliacukrot, a maradékba pedig csokoládés rum aromát teszünk, ezt a hűtőbe tesszük, mert ezzel vonjuk be a tortát. 

Összeállítás:
A krémeket külön külön kinyomózsákba tesszük.
A kihűlt tortalapot 3 felé vágjuk, az alsó lapot a formába visszatesszük, majd a fehér krémmel körbevonjuk a szélét, következik a kakaós krém, a meggyes, majd újból, fehér, kakaós, meggyes, rárakjuk a második lapot, ezt a csokissal kezdjük tölteni, majd a meggyes jön, aztán a fehér, még egyszer megismételjük és rátesszük a harmadik lapot.
A hűtőből kivesszük a tejszínhabot, hozzáadjuk a habfixálót, jó keményre felverjük és körbe bevonjuk vele a tortát.
a tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*