Nagyon szép!!!
A tésztához két lapot sütünk 5 tojás
20 dkg cukor
10 dkg liszt
8 dkg pudingpor bármilyen
2 dkg Holland kakaó
3 evőkanál víz
1 teáskanál sütőpor
A töltelék:
1 üveg magozott meggy lé nélkül
7 dl víz
mokkáskanálnyi őrölt fahéj
csipetnyi őrölt szegfűszeg
ízlés szerint cukor
kis citromhéj
2 vanília cukor
A tojást, cukrot, vizet pici sóval jól felverjük, hozzáadjuk a kakaóval, sütőporral összeszitált és pudingporral elkevert lisztet, kikent, lisztezett tepsibe, gáz, 3-as fokozaton 20 percig sütjük.
A töltelék:
1 üveg magozott meggylé nélkül, 7 dl vízzel odatesszük főni, mokkáskanálnyi őrölt fahéjat, csipetnyi őrölt szegfűszeget, ízlés szerint cukrot adunk hozzá, kis citromhéj, 2 vanília cukor is mehet hozzá, 10 percet főzzük, közben a meggylében feloldunk 2 csoki pudingot, ezt hozzá öntjük a fővő meggyhez, egyet forr és kész, amikor már csak langyos rákenjük az egyik lapra, erre bőven frissen készített tejszín habot teszünk, ízlés szerint, rá a másik lap, köröskörül áthúzzuk habbal, díszítjük ahogy tetszik.
Egy lap hozzá valóiból egy kerek torta is kijön, 26 cm-es formába.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.