Lap:
6 tojásból tortaformában kakaós piskótát sütünk és hűlés után tetszés szerint 3 vagy 4 lapba vágjuk .
Krém:
6 dl tej
6evőkanál liszt
40 dkg margarin
40 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint rum vagy rum-aroma és meggy
Tetejére:
tortabevonó
a krémből egy kevés a díszítéshez
A lisztet a tejjel felfőzzük és hűlni hagyjuk.a margarint habosra keverjük a cukrokkal,majd a kihült besamellel simára keverjük.ízesíthetjük rummal vagy rumaromával.A felszeletelt piskóta lapjait megkenjük krémmel és megszórjuk meggyel.A kész tortát kívül is bevonhatjuk krémmel és erre tesszük a felolvasztott tortabevonót.A kész tortát,ha maradt még krém azzal is dekorálhatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.