Nagyon kiadós és nagyon finom mindenkinek ajánlom!!!!
A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál porcukor
2 cl víz
2 cl olaj
6 evőkanál rétesliszt
2 púpozott evőkanál kakaó
margarin és egy kevés liszt
a két tortaforma kikenéséhez
A krémhez:
100 gr fehér csokoládé
200 gr 33 %- s tejszín
fekete áfonya kompót
A csoki mázhoz:
1 mokkás csésze tej
6 púpozott kiskanál kristálycukor
2 púpozott kiskanál kakaó
egy nagy diónyi vaj
Szétválasztom a tojásokat: a sárgákat cukorral, a vízzel, mixerben habosra keverem, lassan hozzácsurgatom az olajt (nem lesz annyira száraz a tészta),
közben a fehérjékből kemény habot verek.
A felvert sárgákat összekeverem a liszttel, a kakaóval, és óvatosan hozzájuk keverem a fehérjéket. Két kikent, kilisztezett tortaformába osztom a masszát, előremelegített, 180 fokos sütőben megsütöm őket.
A fehér csokoládét gőz felett megolvasztom, langyosra hűtöm.
A tejszínből kemény tejszínhabot készítek, és hozzákeverem a fehér csokihoz.
Az áfonya kompótot leszűröm, a levével a kihűlt korpuszok belső oldalait alaposan megkenegetem. Az egyik korpuszt megkenem a krémmel, rárakom a kompót két harmadát, ráhelyezem a másik korpuszt.
Elkészítem a csokoládé mázat: a hozzávalókat a vaj kivételével jól összefőzöm, a tűzről levéve hozzákeverem a vajat, langyosra hűtöm, rákenem a tortára.
A megmaradt egyharmad kompótot a torta teteje közepére rakom díszítésképpen.
Jó étvágyat kívánok ehhez az egyszerű, de finom tortához!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.